�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


1. regionální kolo GASTRO JUNIOR Pardubice

Autor: Zuzana Albrechtová
Datum vyd�n�: 07.10.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1286

1. místo kategorie kuchaø - Jiøí Brudra - Hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most. 1. místo kategorie cukráø - Sabina Dvoøáková - SPV InterContinental Praha. 1. místo kategorie èíšník - Petr Plojhar - Hotelová škola Bohemia Chrudim.

fiogf49gjkf0d
Ve dnech 24.- 26.9.2009 se v Pradubické ÈEZ Arénì konaly dny Moderní gastronomie.
Souèástí odborného doprovodného programu bylo ve dnech 24. a 25.9.  první regionální kolo již šestnáctého roèníku studentské gastronomické soutìže Asociace kuchaøù a cukráøù  ÈR pro obory kuchaø, cukráø a èíšník – Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup pod záštitou pod záštitou Jany Pernicové, èlenky Rady Pardubického kraje a ve spolupráci Mìstského rozvojového fondu Pardubice  a ve spolupráci Mìstského rozvojového fondu Pardubice, s generálním sponzorem soutìže – firmou Nowaco ÈR.
Soutìže se i letos zúèastnily talentované nadìje èeské gastronomie, které se nebály ukázat své dovednosti pøed širokým publikem a odbornou porotou, a soutìž se tak se  mùže pochlubit hojnou úèastí z pøíslušných regionù Èeské republiky. Své týmy pøipravily školy z Prahy,  Karlových Varù, Chocnì, Hronova, Chrudimi a mnoha dalších mìst.
Bohužel se již nìkolikátý roèník nezúèastnil  ani jeden zástupce z Pardubic. Kuchaøi zde byli zastoupeni 21ti soutìžícími, cukráøi 15ti a èíšníkù bylo 20.
Funkce hlavního organizátora se opìt skvìle zhostila Hotelová škola Bohemia Chrudim, jejíž øeditel, Eduard Kropáèek, øídil souèasnì jako øeditel soutìže i spolupracující týmy maturantù 4.roèníkù Michala Štorka a Michala Riegera.
Konkurence byla veliká, podle komisaøù soutìžní surovina patøí v tomto roèníku k zatím nejobtížnìjším v rámci všech kol soutìže. Nejvìtší problém je v kvalitì tepelné úpravy a v moderním vzhledném uspoøádání na talíøi.  A kdo získal nejvyšší hodnocení?

V kategorii kuchaøù se na 1. místì s 232 body umístil Jiøí Brudra ze Hotelové školy Bukaschool s.r.o. Most s „Hovìzím Ryb Eye položeným na bramborové placce se zadìlávanou kedlubnou, restovanou zeleninou a pivním demi glass“.

Nejlepší cukráøkou se stala Sabina Dvoøáková z SPV InterContinental Praha. Její „Peèený tvarohový øez, doplnìný švestkami v èerveném vínì, povidlovou taštièkou, makovou zmrzlinou a omáèkou ze zakysané smetany“ si vysloužily 247 bodù. 

„Zlatým“ èíšníkem se stal Petr Plojhar z Hotelové školy Bohemia Chrudim , který pøedvedl „Peèené jablko na javorovém sirupu s omáèkami z lesního ovoce a manga“ a teplý nápoj „Podzimní západ slunce“. Dohromady získal 399 bodù.

Gratulujeme všem soutìžícím i pedagogùm a mistrùm odborného výcviku za výbornou úèast a pøedvedené výkony a postupujícím pøejeme mnoho štìstí a úspìchù pøi finále soutìže Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup, které se bude konat 3.3. – 5.3. 2010 v Brnì.
Podìkování patøí také všem partnerùm a sponzorùm, kteøí tuto soutìž podporují.

autorka je manažerka AKC ÈR
 - foto archív -


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku