Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Italské profitiroles Italské profitiroles 13.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Plnění je libovolné, může se použít klasická tuzemská náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Tyto větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí  čokoládou. více...


Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 11.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu, rozvar a zahřejeme na 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. více...


Čokoládové taje Čokoládové taje 9.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Velmi účinná, avšak choulostivá metoda. Musíme v každém případě zabránit vstříknutí vody do rozpouštěné čokolády! Ve větší nádobě přivedeme vodu k bodu varu a sundáme z vařiče. více...


Umělé sladidlo Umělé sladidlo 6.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Podle Soffrittiho je nutný další výzkum a otevřená debata, aby se zjistilo, zda je aspartam skutečně kancerogenní. "Je důležité, aby se na celou věc podívali nezávislí vědci, které nefinancují výrobci," dodává. více...


Špaldová mouka Špaldová mouka 1.3.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému a je tolerována pro osoby trpící lékovou intolerancí
více...


Čokoláda je věda Čokoláda je věda 26.2.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svůj výsledek mají získané poznatky již i na průmysl. Největší evropské čokoládové společnosti již ohlásili změnu programu v souvislosti s výsledky výzkumu čokolády na synchrotronu. Můžeme se tak těšit na lepší čokoládu? více...


Krusta musí být poznat Krusta musí být poznat 23.2.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Když není kvásek po ruce a ani není čas ho nechat dva dny vzcházet, nabízí se jednoduché řešení. "Chleba můžete upéct i ze základu z droždí," tvrdí Kordylewska. Takový bochník je hotový za pár hodin i s kynutím. více...


Haway dezert Haway dezert 21.2.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kakaový roládový plát potřeme máslovým kakaovým krémem a stočíme v roládu. Necháme v chladném prostředí zatuhnout. Poté roládu nakrájíme na řezy, které jednotlivě namáčíme do rozpuštěného mohrenglanzu. více...


Japonské saké Japonské saké 18.2.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy V překladech do češtiny se běžně tvrdí, že sake je rýžové víno. Postup jeho výroby však je až na destilaci hodně podobný přípravě destilátů nebo výrobě piva. více...


Sigep opět žíje …! Sigep opět žíje …! 16.2.2022, rubrika: Akce a soutěže SIGEP má menší změnu, která se týká termínu, který v letošním roce nemá datum svého pořádání v tradičním měsíci lednu, nýbrž březnu, kdy tento den je otevřením bran exkluzivního sladkého veletrhu. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý 17. května 2022
svátek slaví Aneta, zítra Nataša

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.