Reklama |
Archiv zpráv
Prolínání marcipánu a potahové hmoty
17.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dá to trochu práce, než ze dvou tuhých hmot zpracuji rukama vláčnou "plastelínu", ale výborně se na cukru rozválí, je pěkně bílá a výborně se barví. Dort potírám bílým krémem, jednou jsem použila tmavou marmeládu pod svatební dort (to byl nápad!)
více...
Kombinace čokolády a vína
13.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud správně zkombinujete sytou hořkou čokoládu s elegantním vínem, čeká vás nádherný požitek smyslů. Chutě a vůně vína i čokolády jsou intenzivní, navzájem se doplňují a vyvažují. Rozmanitost jejich tónů je nepřeberná.více...
Jahodový sen
09.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mražené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto připravené jahody smícháme s cukrem a částí vody. Směs přivedeme do varu. Po uvedení do varu přilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaříme.
více...
Marcipán pravý a nepravý
07.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Marcipán se používá v kuchyni již od 16. stoleti, ať už jako naplň, ozdoba či "poleva" dortu a měl by obsahovat nejméně 25 procent mandlí, jinak se mluví o mandlové pastě. Pravý marcipán se vyznačuje množstvím 50% mandlí.
více...
Arménský medový dort
03.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout.
více...
včetně toho co je v dnešku to nejcennější - zdraví !!! - snad nám jarní pomlázka ten náš covid vypráská! - více...
|
Dnes je sobota sobota 1. listopadu 2025
svátek slaví Felix, zítra památka zesnulých Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |






