Reklama |
Archiv zpráv![]() ![]()
Dortové dekorace
16.05.2011, rubrika: Cukrařina
Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace.
více...
![]() ![]() ![]()
Koláče a jejich pečení
10.05.2011, rubrika: Recepty
Pripravený koláč pečieme v rúre, ktorú sme vopred vyhriali na 250 ° Pečieme pomaly približne 40° C minút pri teplote 200 °C a potom ešte 10 minút pri 180°C.
Počas posledných minút pečenia si pripravíme sneh více...
Pralinky
09.05.2011, rubrika: Cukrařina
Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr omře (zkrystalizuje).
více...
Trdelník ze Skalice
06.05.2011, rubrika: Cukrařina
Proslulá cukrářská specialita Skalický trdelník má svoji výrobní tradici již dvě století a vyrábí se pod tradičním názvem i dál.
V současnosti se jedná o slovenský výrobek s ochranným cetifikátem Evropské unie. více... ![]()
|
Dnes je středa středa 30. dubna 2025
svátek slaví Blahoslav, zítra práce Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |