Reklama
|
Archiv zpráv
Miniatury vánoční klasiky
15.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zázvor dáme okapat a nakrájíme ho na drobounké kostičky. Na středním ohni svaříme za stálého míchání máslo, cukr a med. Přimícháme zázvor, mandlové lupínky a sezam a vaříme za stálého míchání 3-5 min.
více...
Vánoční cukroví
14.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku nasypeme do nádoby, přidáme sůl, vanilkový cukr, přilejeme mléko, přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a vše vymísíme do hladka. Příliš husté těsto zředíme mlékem. Podle chuti vmícháme i mletou skořici nebo anýz
více...
Vánoční toskánské tyčinky
10.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku s práškem na pečení prosijeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7
více...
Vánoční pepřenky
09.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K pečení rozehřejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placičky vlhčí stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, může provést posyp pouze u poloviny z nich.
více...
Linecké cukroví
06.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch).
více...
Vánoční lahůdky
05.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma.
více...
|
Dnes je středa středa 30. dubna 2025
svátek slaví Blahoslav, zítra práce
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|