Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Velikonoční berlínské vejce 9.4.2009, rubrika: Recepty Koblihové těsto bez odležení hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. Smažíme při teplotě 175 °C po dobu 7 minut bez poklice. více...


Velikonoční oko 8.4.2009, rubrika: Recepty Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. více...


Listové těsto - vynálezce a recept 3.3.2009, rubrika: Recepty Potřeme 2 základy švestkovými povidly. Ozdobíme je přes trubičku šlehačkou stejnoměrnou vrstvou po celé ploše a vložíme základy na sebe. Poslední základ opatrně rozkrájíme na 14 dílů, posypeme cukrem moučka a na šikmo posadíme na horní patro. více...


Tažená pletýnka 26.2.2009, rubrika: Recepty Ale přesto je Popeleční středa alespoň připomenutím toho, že jaro už bere za kliku dveří jarního pocitu tepla, rozkvetlých květin a vůbec celkové pestrosti života, které střídají bílou jednotvárnou šeď sněhové pokrývky coby symbolu zimního období. více...


Jeptiščin mls - masopustní italský recept 23.2.2009, rubrika: Recepty Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i město Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení je dobrá příprava těsta, které je nutno zpracovávat s pečlivostí a trpělivostí do pevné pevné a ellastické podoby. více...


Masopustní koblihy 20.2.2009, rubrika: Recepty Velký hrnec naplníme do poloviny olejem. Pomalu zahřejeme a dbáme abychom měli během pečícího procesu stálou teplotu oleje. Vložíme koblihy tak, aby jejich spodek na kterém ležely na vále, byl obrácen vzhůru. Krátce pečeme do zlatavé barvy. více...


Výroba vlastní čokolády 19.1.2009, rubrika: Recepty Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody! více...


Gordonův jablečný dezert 10.1.2009, rubrika: Recepty "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná." více...


Když nám nejdou větrníky 5.1.2009, rubrika: Recepty Někdy děláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaří dosáhnout výrobku v míře takové kvality jak bychom si přáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů a přitom stačí málo k dosažení dobré kvality. více...


Vánoční pečivo a víno / - 13 18.12.2008, rubrika: Recepty Víno k sladkým dezertům, které spojuje kouzelnou harmonii chutí obou produktů, je určitě dobrou položkou pochutin vánočního stolu. Vezmeme-li například vánoční štolu, pak se nabízí zázračné spojenectví s ryzí chutí Ryzlinku. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je pondělí 21. ledna 2019
svátek slaví Běla, zítra Slavomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.