Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Palačinkový dort 24.8.2009, rubrika: Recepty Dortu ihned po upečení převrátíme na dortové plato, lehce posypeme cukrem a ještě teplou servírujeme. Palčinkový dort je možné servírovat i v chladném stavu, kdy jeho chuť nižší teplotou nedozná chuťové újmy. více...


Ořechová kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat 23.8.2009, rubrika: Recepty Budeme potřebovat dva stejně velké pekáčky. Do hrnce na mírný plamen dáme kunafu, přidáme jeden hrníček másla a dvěma dřevěnými vařečkami občas načechráváme kunafu, abychom zabránili přilepení ke dnu. více...


Hotelové dezerty 20.8.2009, rubrika: Recepty Řídkým těstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvořítka, tvaru medvědích tlapek. Upečené namáčíme v horkém řídkém cukru, do kterého jsme dali višňový likér. více...


Kokosky 12.8.2009, rubrika: Recepty Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem.
Přinášíme recepturu od našich tří přispěvkářů, kteří se s námi podělili o své zkušenosti z jejich výroby. více...


Dýňové cappuccino 22.6.2009, rubrika: Recepty a másle zpěníme šalotku, přídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuřecím vývarem, dusíme půl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, přidáme smetanu, provaříme a ochutíme solí. více...


Věčně provokující marlenka 18.6.2009, rubrika: Recepty Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý. více...


Créme Brûlée 4.6.2009, rubrika: Recepty Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu a tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál. více...


Francouzský loupák - croissant 29.5.2009, rubrika: Recepty Těsto zpracovávejte tak dlouho, dokud není krásně pružné. Zkuste je cvičně natáhnout – pokud se objeví trhlina, hněťte dál. Mísu pak přetáhněte fólií na potraviny a těsto v ní nechte 10 minut odpočívat. více...


Smetanové bonbony 27.5.2009, rubrika: Recepty Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu. více...


Výroba fondánové polevy 18.5.2009, rubrika: Recepty Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je středa 13. listopadu 2019
svátek slaví Tibor, zítra Sáva

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.