Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Turecké dezerty 8.1.2010, rubrika: Recepty Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...


Turecký med 6.1.2010, rubrika: Recepty Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci. více...


Perníková chaloupka 20.12.2009, rubrika: Recepty Mouku, namletý cukr a perníkové koření vložíme do mísy a promícháme. Sůl promícháme ve vodě a přidáme do moučné směsi. Poté přidáme med a hněteme do vláčného těsta.
Vzniklé těsto vložíme do plastikového pytlíku přes noc (i déle) do ledničky.
více...


Vánoční toskánské tyčinky 18.12.2009, rubrika: Recepty Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7. více...


Vánoční pepřenky 15.12.2009, rubrika: Recepty Poté přidáme sůl a mouku, a důkladně hněteme. Vzniklé těsto necháme alespoň 4 hodiny odpočinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme těsto na pomoučněném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o průměru asi pětikoruny vytvoříme placičky. více...


Vánoční hvězda 14.12.2009, rubrika: Recepty Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva. více...


Vícepramenná vánočka 8.12.2009, rubrika: Recepty Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. Úplně v závěru vlijeme mléko. více...


Vánoční jedlička - recept 25.11.2009, rubrika: Recepty Stříkacím pytlíkem s řezanou zdobící trubičkou č. 5 vytvoříme vánoční jedličky.
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...


Vánoční recepty - Skořicové muffiny 24.11.2009, rubrika: Recepty Muffinovou hmotou vyplníme muffinovou formu nebo košíček na muffiny.
Teplota pečení: 190 °C
Doba pečení: 20 -25 minut
Po vychladnutí výrobek ozdobíme čokoládovým a cukrovým dekórem více...


VÁNOČNÍ STŮL bez mouky, másla - s vůní Orientu 23.11.2009, rubrika: Recepty Při pátrání ve starých českých kuchařských knihách nalezneme pozapomenuté cukroví, které všechny tyto vůně přináší a rozvíjí - naše prabáby o duchu Vánoc asi věděly více než my. Některé z těchto receptur a variace na ně přinášíme v našich návodech. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je úterý 19. března 2019
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.