Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Výroba vlastní čokolády 19.1.2009, rubrika: Recepty Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody! více...


Gordonův jablečný dezert 10.1.2009, rubrika: Recepty "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná." více...


Když nám nejdou větrníky 5.1.2009, rubrika: Recepty Někdy děláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaří dosáhnout výrobku v míře takové kvality jak bychom si přáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů a přitom stačí málo k dosažení dobré kvality. více...


Vánoční pečivo a víno / - 13 18.12.2008, rubrika: Recepty Víno k sladkým dezertům, které spojuje kouzelnou harmonii chutí obou produktů, je určitě dobrou položkou pochutin vánočního stolu. Vezmeme-li například vánoční štolu, pak se nabízí zázračné spojenectví s ryzí chutí Ryzlinku. více...


Vánoční glazírované kaštany / -7 8.12.2008, rubrika: Recepty V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...


Plundrové pečivo 15.9.2008, rubrika: Recepty Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme. více...


Cukrářské rady našich čtenářů 28.5.2008, rubrika: Recepty V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací. více...


Stará cukrářská moudra 9.5.2008, rubrika: Recepty Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy měly stejnou teplotu jako máčecí hmota. Jsou-li korpusy příliš studené a máčí se v teplé místnosti, ztratí bonbony lesk. Temperatura místnosti, čokoládové máčecí hmoty a korpusů má být stejná. více...


Velikonoční zajíček z máslového pečiva 21.3.2008, rubrika: Recepty S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více...


Velikonoční věnec s mandlemi a sezamem 18.3.2008, rubrika: Recepty Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední a dále pokračujeme tak, že vnější provazce pokládáme střídavě přes provazec střední více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je sobota 20. července 2019
svátek slaví Ilja, zítra Vítězslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.