Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Masopustní koblihy 20.2.2009, rubrika: Recepty Velký hrnec naplníme do poloviny olejem. Pomalu zahřejeme a dbáme abychom měli během pečícího procesu stálou teplotu oleje. Vložíme koblihy tak, aby jejich spodek na kterém ležely na vále, byl obrácen vzhůru. Krátce pečeme do zlatavé barvy. více...


Výroba vlastní čokolády 19.1.2009, rubrika: Recepty Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody! více...


Gordonův jablečný dezert 10.1.2009, rubrika: Recepty "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná." více...


Když nám nejdou větrníky 5.1.2009, rubrika: Recepty Někdy děláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaří dosáhnout výrobku v míře takové kvality jak bychom si přáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů a přitom stačí málo k dosažení dobré kvality. více...


Vánoční pečivo a víno / - 13 18.12.2008, rubrika: Recepty Víno k sladkým dezertům, které spojuje kouzelnou harmonii chutí obou produktů, je určitě dobrou položkou pochutin vánočního stolu. Vezmeme-li například vánoční štolu, pak se nabízí zázračné spojenectví s ryzí chutí Ryzlinku. více...


Vánoční glazírované kaštany / -7 8.12.2008, rubrika: Recepty V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...


Plundrové pečivo 15.9.2008, rubrika: Recepty Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme. více...


Cukrářské rady našich čtenářů 28.5.2008, rubrika: Recepty V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací. více...


Stará cukrářská moudra 9.5.2008, rubrika: Recepty Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy měly stejnou teplotu jako máčecí hmota. Jsou-li korpusy příliš studené a máčí se v teplé místnosti, ztratí bonbony lesk. Temperatura místnosti, čokoládové máčecí hmoty a korpusů má být stejná. více...


Velikonoční zajíček z máslového pečiva 21.3.2008, rubrika: Recepty S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je úterý 24. září 2019
svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.