Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Vánoční glazírované kaštany / -7 8.12.2008, rubrika: Recepty V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...


Plundrové pečivo 15.9.2008, rubrika: Recepty Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme. více...


Cukrářské rady našich čtenářů 28.5.2008, rubrika: Recepty V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací. více...


Stará cukrářská moudra 9.5.2008, rubrika: Recepty Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy měly stejnou teplotu jako máčecí hmota. Jsou-li korpusy příliš studené a máčí se v teplé místnosti, ztratí bonbony lesk. Temperatura místnosti, čokoládové máčecí hmoty a korpusů má být stejná. více...


Velikonoční zajíček z máslového pečiva 21.3.2008, rubrika: Recepty S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více...


Velikonoční věnec s mandlemi a sezamem 18.3.2008, rubrika: Recepty Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední a dále pokračujeme tak, že vnější provazce pokládáme střídavě přes provazec střední více...


Velikonoční chléb 17.3.2008, rubrika: Recepty Rozinky smícháme s rumem a necháme 20 minut působit. Do mísy vsypeme mouku a uprostřed vytvoříme prohlubeň. Do ní vložíme rozdrobené droždí a za přidání vlažného mléka a trochy mouky promícháváme. více...


Velikonoční beránek po bavorsku 15.3.2008, rubrika: Recepty Velikonoční svátky díky letošnímu jarnímu úplňku, který nastává 2 dny po prvním jarním dnu už otvírají zádveří našich kuchyní a pomalu nastane čas pro přípravu tradičních pokrmů. Zkusíme beránka jak jej provádí některé domácnosti v Bavorsku. více...


VÁNOČNÍ RECEPTY 3 21.12.2006, rubrika: Recepty Čokoláda je náročná a vyžaduje dodržení správných poměrů a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábět. Dokonalý úspěch zaručuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C více...


VÁNOČNÍ RECEPTY 2 20.12.2006, rubrika: Recepty Tento jednoduchý recept patří do oblíbené řady cukroví připravovaného za studena. Připravíme si báječné kuličky, ve kterých je chuť sušených meruněk a ořechů doplněna lehkostí burizonů více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je pondělí 21. ledna 2019
svátek slaví Běla, zítra Slavomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.