Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Valentýnská malinová srdce 12.2.2010, rubrika: Recepty Ušleháme 200 g smetany do tuhého stavu. Z malin vytvoříme pyré protlačením přes síto. Vmícháme 200 g smetanového sýru, smetanu a 4 lžíce práškového cukru. Krém nastříkáme na spodní polovinu srdce. více...


Dýňová polévka Johna Wintera s krémem z vanilkové zmrzliny 10.2.2010, rubrika: Recepty Vzniklé pyré dejte na plotnu, přidejte 250 ml vanilkové zmrzliny Ben & Jerry´s. Zvolna vařte na nejnižší stupeň, tak aby se směs důkladně prohřála.
více...


Arnoldův Ben & Jerry's Crème Brulée 9.2.2010, rubrika: Recepty Těsně před servírováním: nasypte libovolné množství cukru na povrch vaječných krémů, tak aby každý z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizování dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole více...


Výroba domácího karamelu 8.2.2010, rubrika: Recepty Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
Karamelizace je proces oxidace cukru, kdy jeho reakce je odvislá od druhu cukru více...


Bavorský krém 27.1.2010, rubrika: Recepty Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem. více...


Domácí výroba žvýkačky 25.1.2010, rubrika: Recepty Doma si lze vyrobit mnohé, ale žvýkačka nepatří mezi cukrovinkové produkty, které bychom si sami zhotovovali. Největší problém spočívá v surovinách, které si lze obtížně obstarat. Přesto je možné si ji ze zájmu takovýto druh zkusit doma zhotovit. více...


Dort Pišingr 21.1.2010, rubrika: Recepty Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme moučkový cukr. Přidáváme vejce v odstupu jedné minuty jedno po druhém za stálého míchání. Čokoládu zahříváme ve vodní lázni po malých kouskách a potom vložíme do krému.
více...


Profitirols po italsku 19.1.2010, rubrika: Recepty Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeň) a pečeme dalších 25 minut, až jsou větrníky zlatohnědé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze středu měkký zbytek těsta. více...


Dýňové muffiny 12.1.2010, rubrika: Recepty Těsto vložíme buď na dobře vymazaný plech pro pečení muffin nebo vložíme do speciálních muffinových papírových forem. Vložíme do trouby na střední etáž a pečeme při teplotě 190 °C ca 25 – 30 minut. více...


Turecké dezerty 8.1.2010, rubrika: Recepty Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37     
další >>

Dnes je úterý 22. ledna 2019
svátek slaví Slavomír, zítra Zdeněk

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.