Cukrář.cz

Reklama



Výroba fondánové polevy

18.5.2009 | Autor: Karlos | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Napříč tomu, že dnes tento potahovací prostředek lze zakoupit v běžném marketu, přesto není na závadu věci, pokud si jej vyrobíte sami, kdy práce s jeho výrobou není nikterak složitá.
Je pouze zapotřebí zakoupit glukopur (čistá glukoza). Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy.
Budeme vycházet z dávky 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaříme na cca 115 °C a postupně omyjeme stěny např. mašlovačkou a vodou, aby se netvořily krystalky. Po dosažení optimální teploty kolem  115 °C (očko foukátka tvoří bubliny z roztoku)  nasypeme do vroucího roztoku glukosu, a dobře rozvaříme. Je zapotřebí omývat stěny nádoby vodou a mašlovačkou, čímž dodáme také  trochu vody vytvářející roli lehkého doředění.
Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat. Takto připravený fondán je dostatečně vhodný k potahování věnečků či větrníků.

Dnes je pondělí 19. února 2018
svátek slaví Patrik, zítra Oldřich

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.