Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Moravský pohár v bzenecké poezii / - 3.
25.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Odpověď na otázku, proč ve Bzenci je cukrařina na takovém stupni úrovně, je přitom nasnadě, neboť ty umělkyně, jež proslavují svůj obor, nejsou pouhé cukrářky, ale umělecké malérečky, v jejichž sladkých kresbách je zanechán kus jejich srdce.
více...
Moravský pohár v bzenecké poezii / -2.
23.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Nemohu jinak, než po třech dnech prožítých v prostředí pořadatelů oddaných svému vyznání, pozvednout číší místního vyzrálého pozdního sběru a na znamení uznání vyjádřit prožitek, jež mé poznatky řadí do schrány mých dnů svátečních.
více...
Moravský pohár v bzenecké poezii /-1.
21.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Předností bzenecké školy je personální flexibilita ve směru schopnosti a úspěšnosti svých žáků, kdy každý vítěz soutěže bývá zařazen do seznamu pedagogického kádru, kdy v případě jeho zájmu a volného mísa, může najít profesní uplatnění ve své škole.
více...
GastroJunior již po šestnácté
13.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Ovšem Gastrojunior je především určen výchově a profesnímu projevu mládeže, která věkovými pravidly způsobuje pravidelnou účastnickou fluktuaci a tím umožňuje této soutěži pravidelnou transfúzi čerstvé krve.
více...
Sicilské trubičky Cannoli
23.02.2010, rubrika: Recepty
Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostřed vytlačíme prohlubeň.
Do důlku vložíme máslo, 25 g cukru a sůl. Vše důkladně promícháme. Přilijeme brandy. Směs ručně prohněteme až do stavu pevného, ale tažného těsta více...
Kakaokresba Roberta Koleňáka
18.02.2010, rubrika: Cukrařina
V návaznosti na uvedené se nabízí otázka, jak dalece může umělec splývat s davem, aniž by nepřestával být tvořivou osobností, a jak právě odlišnost je podmínkou v originalitě tvorby.
více...
Valentýnská malinová srdce
12.02.2010, rubrika: Recepty
Ušleháme 200 g smetany do tuhého stavu. Z malin vytvoříme pyré protlačením přes síto. Vmícháme 200 g smetanového sýru, smetanu a 4 lžíce práškového cukru. Krém nastříkáme na spodní polovinu srdce.
více...
Deset otázek Kontinentálnímu direktorovi Kubecovi
05.02.2010, rubrika: Osobnosti
Přeji si aby naše asociace a hlavně její členové z této funkce co nejvíce profitovali. Již po volbě, ale i před ní bylo moc hezké poslouchat jak je Česká republika stále zmiňována, jak jsme v kuloárech hodnocení
více...
Zemřel prezident SCČR Drahoslav Hvězda
03.02.2010, rubrika: Osobnosti
Založením současné cukrářské organizace po 47 letech tak navázal na odkaz bývalého cukrářského spolku, kdy pan Hvězda byl od jeho novodobého a opětovného založení až do letošního roku jeho vrcholovým představitelem.
více...
Dort a jeho fotografování
01.02.2010, rubrika: Tipy a triky
V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |