Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Když má cukrář talent výtvarníka
29.04.2011, rubrika: Cukrařina
Ale být cukrářem může znamenat být uměleckým výtvarníkem na úrovni sochaře či malíře, který pohled na svět zachytí objektivem svého zraku, který příkladně lidskou postavu či předmět běžného užití povýší na vzácnou relikvii.
více...
GastroHradec -16. ročník /- 5.
27.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
To, že náše první soutěžní družstvo tento způsob exhibice bralo nadmíru vážně, svědčí prakticky plná účast všech členů jeho základní sestavy, kdy mezi nimi nechyběli ani cukrářští specialisté, Lukáš Skála a Pavlína Klopštofová.
více...
Kouzlo Velikonoc
22.04.2011, rubrika: Cukrářská poezie
Je to čas, jenž vzývá nás ku lásce
v rozpuku zelené trávy, z proutí vrkoč vpleten je v pomlázce a věneček dívkám zdobí už hlavy. Mějte se lidi, mějte se rádi, kouzlo jara tu možnost skýtá sluníčko paprsky ku lásce svádí, více...
GastroHradec 16. ročník / - 3.
17.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
V letošním ročníku v Háčkové skupině obsadila prvá dvě místa jedna soutěžící, kterou byla Pavla Indrová z Přerova, která zvolila v této skupině obě dvě nabízené možnosti a v obou se jí podařilo uzmout zlatou medaili.
více...
GastroHradec - 16. ročník / -2.
16.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
Dotyční si mohou zvolit možnost, zda chtějí tvořit po cukrářsku nebo v uměleckém ztvárnění. Kategorie "Umělecký výrobek" vytváří cukrářské futurum, kde tvůrce může plně podřídit svou nápaditost námětové myšlence a způsob jejího ztvárnění.
více...
GastroHradec -16. ročník / -1.
15.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
Při pohledu na cukrářskou listinu se nám naskytne obraz jasné cukrářské dominanty bzenecké školy, jmenovitě Moniky Kroupové a Lenky Wölfelové za asistence celého pedagogického sboru.
více...
Moravský pohár - v dortové tvorbě / -3.
30.03.2011, rubrika: Akce a soutěže
Vstupními surovinami soutěžního exponátu byly žloutková šlehačka, jahody a vaječný likér. Korpus dortu vytvářel Sacher dort, který byl připraven samostatným ušleháním žloutků za přilévání oleje.
více...
Moravský pohár - v dortové tvorbě / -2.
29.03.2011, rubrika: Akce a soutěže
Soutěž má rozmanitou škálu svého podobenství, v níž se jedná se o záležitost komplexně spjatou s cukrářskou tvorbou a lze se zmínit o hygieně, chuti, vůni, degustace, zpracování, originalitě námětu a mnohých dalších faktorů.
více...
Moravský pohár - v dortové tvorbě / -1.
28.03.2011, rubrika: Akce a soutěže
Dortové téma je nejcharakterističtějším symbolem cukrářského oboru a poutá na sebe největší pozornost diváckých či zákaznických mas. Dortové ztvárnění nachází své velké uplatnění díky možnosti horizontálních i vertikálních podob těchto výrobků.
více...
Nestlé Professional a Národní tým AKC ČR ve Fond Session
01.03.2011, rubrika: Cukrařina
Reprezentační cukrářka sáhla po konvenienci Bavorského krému Nestlé, skýtající možnost rozličných kombinací, na příklad se šlehačkou, s mascarpone, různými omáčkami, ovocem.
více...
|
Dnes je úterý úterý 8. října 2024
svátek slaví Věra, zítra Štefan a Sára Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |