Cukrář.cz

Reklama



GastroHradec -16. ročník /- 5.

fiogf49gjkf0d

16. ročník GastroHradce měl jednu zajímavou premiéru v přítomnosti Národního týmu AKC ČR. Kulinární reprezentanti ovšem nepřijeli měřit své síly se školními soutěžícími či jejich staršími kolegy, nýbrž prověřit si svoje osobní poznatky nabývaných již více než dva roky v novém národním složení. Nebyl to avšak prioritní záměr jeho hradecké účasti, nýbrž i složení průběžného účtu široké gastronomické veřejnosti, jak nám sdělil manažer reprezentačního celku Tomáš Konopka.

 
Bonbony - Brusinková slza, marcipánový měsíc (pistáciovo – mandlový), nugátový bonbon, likérový bonbon s Becherovkou, ovocné želé ( třešňové a pomerančové)
 -
zhotovil Lukáš Skála

To na straně jedné, kdy v účasti byla i ukázka záměru přiblížení soutěžícím i zájemcům úroveň kulinárního standardu světové soutěžní gastronomie. Důvodem byla rovněž i holá skutečnost, že národní tým na domácí půdě neprovádí prezentaci své práce v širším měřítku, kdy právě naše nejmasovější soutěž byla vhodným prostředím pro představení jeho práce, v tomto případě tabule studené kuchyně. To, že náše první soutěžní družstvo tento způsob exhibice bralo nadmíru vážně, svědčí prakticky plná účast všech členů jeho základní sestavy.

 
 
DezertyPěna z černého rybízu a višní, jogurtový sorbet a ořechový knedlíček
Karamelovo vanilkový řez, pistáciová zmrzlina, hruška v červeném víně a hruškové purée
Tvarohový koláček, jahodová sedlina v jahodovém prachu, jahodový tartar a pomerančový šerbert
Mražený dukát, limetkové parfait, meduňkový krém, meruňkové želé s marinovanou meruňkou v želé -
zhotovil Lukáš Skála

Skulpturu z čokolády připravila Pavlína Klopštofová (obr. zcela nahoře)

Co dál v nejbližší době, byla otázka na vzdálenost, která nás dělí od pořádání gastronomického vrcholu nově sestaveného národnímu družstva, kterému do tohoto cíle zbývá již pouhý rok a půl?
V přípravné hře národní účasti je ještě varianta v rakouském Warthu případně v Moskvě, ale rovněž účast, a to jednotlivců, na jedné z nejnáročnějších gastronomických soutěží světa Bocuse d´Or, jehož národní součástí budou České Budějovice na které se bude výraznou měrou podílet i náš národní tým včetně svého generálního partnera Nestlé Professional.



Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.