�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GastroHradec -16. roèník /- 5.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 27.04.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1557

To, že náše první soutìžní družstvo tento zpùsob exhibice bralo nadmíru vážnì, svìdèí prakticky plná úèast všech èlenù jeho základní sestavy, kdy mezi nimi nechybìli ani cukráøští specialisté, Lukáš Skála a Pavlína Klopštofová.

fiogf49gjkf0d

16. roèník GastroHradce mìl jednu zajímavou premiéru v pøítomnosti Národního týmu AKC ÈR. Kulinární reprezentanti ovšem nepøijeli mìøit své síly se školními soutìžícími èi jejich staršími kolegy, nýbrž provìøit si svoje osobní poznatky nabývaných již více než dva roky v novém národním složení. Nebyl to avšak prioritní zámìr jeho hradecké úèasti, nýbrž i složení prùbìžného úètu široké gastronomické veøejnosti, jak nám sdìlil manažer reprezentaèního celku Tomáš Konopka.

 
Bonbony - Brusinková slza, marcipánový mìsíc (pistáciovo – mandlový), nugátový bonbon, likérový bonbon s Becherovkou, ovocné želé ( tøešòové a pomeranèové)
 -
zhotovil Lukáš Skála

To na stranì jedné, kdy v úèasti byla i ukázka zámìru pøiblížení soutìžícím i zájemcùm úroveò kulinárního standardu svìtové soutìžní gastronomie. Dùvodem byla rovnìž i holá skuteènost, že národní tým na domácí pùdì neprovádí prezentaci své práce v širším mìøítku, kdy právì naše nejmasovìjší soutìž byla vhodným prostøedím pro pøedstavení jeho práce, v tomto pøípadì tabule studené kuchynì. To, že náše první soutìžní družstvo tento zpùsob exhibice bralo nadmíru vážnì, svìdèí prakticky plná úèast všech èlenù jeho základní sestavy.

 
 
DezertyPìna z èerného rybízu a višní, jogurtový sorbet a oøechový knedlíèek
Karamelovo vanilkový øez, pistáciová zmrzlina, hruška v èerveném vínì a hruškové purée
Tvarohový koláèek, jahodová sedlina v jahodovém prachu, jahodový tartar a pomeranèový šerbert
Mražený dukát, limetkové parfait, meduòkový krém, meruòkové želé s marinovanou meruòkou v želé -
zhotovil Lukáš Skála

Skulpturu z èokolády pøipravila Pavlína Klopštofová (obr. zcela nahoøe)

Co dál v nejbližší dobì, byla otázka na vzdálenost, která nás dìlí od poøádání gastronomického vrcholu novì sestaveného národnímu družstva, kterému do tohoto cíle zbývá již pouhý rok a pùl?
V pøípravné høe národní úèasti je ještì varianta v rakouském Warthu pøípadnì v Moskvì, ale rovnìž úèast, a to jednotlivcù, na jedné z nejnároènìjších gastronomických soutìží svìta Bocuse d´Or, jehož národní souèástí budou Èeské Budìjovice na které se bude výraznou mìrou podílet i náš národní tým vèetnì svého generálního partnera Nestlé Professional.


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku