Cukrář.cz

Reklama



Články autora Jiří Řezáč z Větrníku


Cukrářská soutěž / -3. 26.09.2009, rubrika: Akce a soutěže Zde se do zmíněné výšky pnul karamelový monument křišťálového vzezření vycházející z podstavce dekorovaným do podoby ozdobného řasení a ústící v koncovém výškovém bodě ve dva výhony odklánějící se na odlehlé strany. více...


Cukrářská soutěž / -2. 24.09.2009, rubrika: Akce a soutěže Silou Japonců je v každém případě karamel. Absolutní technika tvorby v podobě stékajícího pramene cukrové hmoty zachycená do podoby hebkosti a tvořená s mimořádným smyslem pro detail do níž byl vložen dech půvabu exotiky daleké Asie. více...


Cukrářská soutěž / -1. 23.09.2009, rubrika: Akce a soutěže Soutěže mají v životě cukráře obrovský význam, a to v mnoha smyslech. Je to více než nástavba jeho dosavadního umu, která se klene do mnoha dalších směrů jeho profese, váže na sebe kvantum teoretických poznatků, umožňuje poznání práce kolegů. více...


Zrušení učňovského školství? 22.09.2009, rubrika: Business Jedná se o téma dnešní doby, kdy se nám české hospodářství ocitá na čáře ponoru a kdy na tomto stavu má svůj částečný podíl i školství.
Napříč tomu, že nelze všechny školy paušalizovat, je přesto nutné v jejich prostředí hledat i jejich podíl. více...


Čokoládové kouzlo zátiší 10.09.2009, rubrika: Cukrařina I když to na první pohled vůbec nevypadá, byla v této tvorbě z libovolných jedlých surovin použita pouze modelovací čokoláda. Romantický námět byl více jak prozaický. Rozhodl o něm náhodný Katčin pohled do trafiky více...


Národní tým kuchařů a cukrářů ČR v boji na dvou frontách 17.06.2009, rubrika: Akce a soutěže Národní tým má ve svém názvu, obsaženu podstatu jeho poslání. Ta je zakomponována ve slově, národní. Což převedeno do praxe znamená, že tým hodlá reprezentovat českou gastronomii, to jest pokrmy pro nás charakteristické. více...


Cukrářský pojem Eliseo Tonti 08.06.2009, rubrika: Cukrařina Švýcarský cukrářský mistr přinesl do objemného měštce bohatství umělecké cukrařiny drahokam osobitého umění, který do té doby nebyl ve světě ke spatření. Svit jeho výjimečnosti, nebyl září meteoru, ale trvalou pochodní v cukrářské temnotě. více...


Kudy kráčíš a kráčet budeš, dobo současná i budoucí? 05.06.2009, rubrika: Business V hodinové sazbě se nalézá mnoho záludností, které preferují méně schopné pracovníky, či ty které náročnost úkolu provedení stínují hereckým nadáním. Je možné dosadit i jiné slovo. Např. čím línější, neschopnější, i výrazu: "vyčuranější". více...


Vliv čokolády na lidské emoce a těhotenství 25.05.2009, rubrika: Cukrařina Ba dokonce lékaři zabývající se správnou výživou, vyzdvihují její blahodárný význam na posílení srdce. V USA na základě sexuálních výzkumů ve spojitosti se stravou, odpovědělo 50 % dotázaných žen, že upřednostňují požitek z čokolády před sexem ! více...


Hradecká fotovzpomínka 14.04.2009, rubrika: Akce a soutěže 14. ročník Gastrohradce je neopakovatelnou minulostí, ale všem, kteří byli nějakým způsobem přítomni této vrcholové podívané, zůstává v paměti stále mnohé. Připomeňme si ji tímto fotodokumentem, který nás navrátí do atmosféry vrcholové soutěže. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.