Reklama |
Cukrařina
Proč potřebujeme čokoládu ?
14.05.2002, rubrika: Cukrařina
Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...
Původ dortů
13.05.2002, rubrika: Cukrařina
Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy.
více...
Zkouška nepatrně nakyslé smetany
06.05.2002, rubrika: Cukrařina
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele.
více...
Původ dortů
11.04.2002, rubrika: Cukrařina
Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy.
více...
Český rekord v délce piškotové rolády s tukovým kávovým krémem.
19.03.2002, rubrika: Recepty
Piškotová roláda byla připravována ve spolupráci s DELTA pekárnou Kladno, firmou FIALA, firmou UNILEVER ČR s.r.o., která dodala tuk HERA, a firmou FRANTIŠEK BUCHAL.
více...
Máslové listové těsto a jeho vynálezce
26.02.2002, rubrika: Osobnosti
Máslové listové těsto vzniklo vlastně náhodou. Vynalezl jej cukrář Glaudo Gelée v r. 1600 v Chateau de Chamague ve Francii, který pocházel z chudé rodiny.
více...
Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení
18.01.2002, rubrika: Tipy a triky
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Domací zdobené bonbóny
10.01.2002, rubrika: Cukrařina
Zhotovování zdobených bonbonů zákusků petit fours je, jak jsme nedávno viděli na Mistrovství světa cukrářů v Brně, náročná mistrovská práce.
více...
Podlaha v cukrárně
01.01.2002, rubrika: Cukrařina
Všechno souvisí se vším a tak i podlaha v odbytovém prostoru a v zázemí cukrárny ovlivňuje naše podnikání. V dobrémnebo ve zlém - podle toho, zda jsme při její realizaci vzali do úvahy všechna důležitá hlediska.
více...
Vztah obsahu a kvality lepku v pšeničné mouce a pevná tuková těsta
01.01.2002, rubrika: Cukrařina
Většina mlýnů, kde se zpracovává pšenice na pšeničnou mouku, uvádí na certifikátu nejen obsah látek, ale i obsah lepku a jeho kvalitu.
více...
|
Dnes je středa středa 22. ledna 2025
svátek slaví Slavomír, zítra Zdeněk Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |