Reklama |
Recepty
Čokoládové šamanství
03.10.2013, rubrika: Recepty
Všechny suroviny promícháme v mixéru a směs dáme do lednice, dokud nezačne mírně houstnout. Potom ji rozetřeme stěrkou na silikonový plát do obdelníkové formy a pečeme asi 8 minut při 160 °C. Po vyjmutí z trouby stočíme do tvaru doutníku.
více...
Věnečky s krémem
23.09.2013, rubrika: Recepty
Necháme vystydnout na koláčové mřížce a vyklopíme.. Připravíme si polevu tak, že smícháme pomerančovou šťávu, pomerančový likér a 1 balíček vanilkového cukru. Polevou pak potřeme věnečky.
více...
Větrníky zcela jinak
10.05.2013, rubrika: Recepty
Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.
více...
Kávová zrna
03.05.2013, rubrika: Recepty
Jsou to dvě různé suroviny, takže tam patří obě! používá se jen na pečení buchet, koláčů a cukroví. Takže margarín (nebo máslo) + ztužený pokrmový tuk + čokoláda (nakonec) do kastrolu!!!
více...
Vláčné čokoládové muffiny s lentilkami
01.05.2013, rubrika: Recepty
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Velikonoční drobnosti z lineckého těsta
29.03.2013, rubrika: Recepty
Tento recept je minirecepturou dávno všeobecně známou a dnes ji představujeme spíše pro děti.
V každém případě si tentokrát vyzkoušíme recepturu, která spočívá ve standardní přípravě lineckého těsta, a to na dva způsoby více...
Velikonoční macaroni od Fialy
25.03.2013, rubrika: Recepty
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.
více...
Větrník není až tak snadnou věcí
06.03.2013, rubrika: Recepty
Instantní kávu rozpustíme ve lžičce vody. Z kávy, smetany a cukru ušleháme tuhou šlehačku. Naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou hubicí a nastříkáme na višňový krém. Přiklopíme vrchní částí a větrníky poprášíme moučkovým cukrem a kakaem.
více...
Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse?
08.02.2013, rubrika: Recepty
Smetana ke šlehání 33% 1 litr, cukr krupice 0,290 kg, cukrářská kakaová poleva neředěná (čokoládová poleva - čím kvalitnější použijete, tím bude lepší krém) 0,500 kg, kakaový prášek 0,280 kg, ztužený pokrmový tuk (omega) 0,200 kg.
více...
Malé recepty
16.01.2013, rubrika: Recepty
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
|
Dnes je středa středa 18. září 2024
svátek slaví Kryštof, zítra Zita Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |