Reklama |
Recepty
Domácí výroba žvýkačky
25.01.2010, rubrika: Recepty
Doma si lze vyrobit mnohé, ale žvýkačka nepatří mezi cukrovinkové produkty, které bychom si sami zhotovovali. Největší problém spočívá v surovinách, které si lze obtížně obstarat. Přesto je možné si ji ze zájmu takovýto druh zkusit doma zhotovit.
více...
Dort Pišingr
21.01.2010, rubrika: Recepty
Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme moučkový cukr. Přidáváme vejce v odstupu jedné minuty jedno po druhém za stálého míchání. Čokoládu zahříváme ve vodní lázni po malých kouskách a potom vložíme do krému.
více...
Profitirols po italsku
19.01.2010, rubrika: Recepty
Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeň) a pečeme dalších 25 minut, až jsou větrníky zlatohnědé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze středu měkký zbytek těsta.
více...
Dýňové muffiny
12.01.2010, rubrika: Recepty
Těsto vložíme buď na dobře vymazaný plech pro pečení muffin nebo vložíme do speciálních muffinových papírových forem. Vložíme do trouby na střední etáž a pečeme při teplotě 190 °C ca 25 – 30 minut.
více...
Turecké dezerty
08.01.2010, rubrika: Recepty
Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...
Turecký med
06.01.2010, rubrika: Recepty
Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci.
více...
Perníková chaloupka
20.12.2009, rubrika: Recepty
Mouku, namletý cukr a perníkové koření vložíme do mísy a promícháme. Sůl promícháme ve vodě a přidáme do moučné směsi. Poté přidáme med a hněteme do vláčného těsta.
Vzniklé těsto vložíme do plastikového pytlíku přes noc (i déle) do ledničky. více...
Vánoční toskánské tyčinky
18.12.2009, rubrika: Recepty
Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7.
více...
Vánoční pepřenky
15.12.2009, rubrika: Recepty
Poté přidáme sůl a mouku, a důkladně hněteme. Vzniklé těsto necháme alespoň 4 hodiny odpočinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme těsto na pomoučněném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o průměru asi pětikoruny vytvoříme placičky. více...
Vánoční hvězda
14.12.2009, rubrika: Recepty
Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |