Reklama |
Recepty
Sladké letní osvěžení & s Philadelphií v kuchyni
02.08.2010, rubrika: Recepty
Smoothie z lesního ovoce a pro děti barevné zmrzliny, které jsou díky 100% přírodním ingrediencím ve Philadelphii zdravým pochutnáním a odměnou. Všechny tyto recepty se dají připravit také v odlehčené verzi, při použití sýru Philadelphia light.
více...
Kůrka musí zvonit
20.07.2010, rubrika: Recepty
Ráno už stačí formy s těstem vložit do trouby vyhřáté na dvě stě stupňů a nechat hodinu péct. "Ještě horký chleba vyklopte z formy a teprve potom jej nechejte vychladnout," popisuje osvědčený postup pekařka.
více...
Tiramisu bez vajec
03.07.2010, rubrika: Recepty
Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu.
více...
Kremrole a potíže jejich zhotovení
01.06.2010, rubrika: Recepty
Na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.
více...
Receptura na laskonky (korpus)
03.05.2010, rubrika: Recepty
Cukr určený na rozvar si dáme do rendlíku (kastrůlku) a přidáme vodu - měli bychom mít takovou kašičku (vody nedáváme zbytečně mnoho - dlouho bychom čekali, než se nám rozvar svaří na správnou teplotu) a dáme vařit
více...
Velikonoce v kombinaci cukrářů a kuchařů
02.04.2010, rubrika: Recepty
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky.
více...
Velikonoční pečení po polsku
31.03.2010, rubrika: Recepty
Z těsta vyválíme dlouhý válec, který nakrájíme na 20 malých dílků. Každý dílek rozválíme na tenký váleček o délce asi 35 cm a stočíme jidášky do tvaru spirály (tvar má připomínat stočený provaz, na kterém se Jidáš oběsil).
více...
VELIKONOCE s Fialou / -5.
30.03.2010, rubrika: Recepty
Zhotovenou Rührkuchen hmotu vložíme na plech vyložený pečným papírem, uhladíme a upečeme.
Po vychladnutí koláč potřeme meruňkovou marmeládou (může být nahřátá), na koláč "nalepíme" na tenko (2mm) rozválený macipán. více...
VELIKONOCE s Fialou /- 4.
29.03.2010, rubrika: Recepty
Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečným papírem nebo vymazaný a lehce pomoučněný.
Na povrch rozvrstvíme rybíz a pečeme. Po vychladnutí potřeme vaječnolikérovou šlehačkou Řezy necháme asi 1 hodinu v ledničce ztuhnout. více...
Velikonoce s FIALOU / - 3.
26.03.2010, rubrika: Recepty
Jablečné kousky smícháme s Quarbällchen hmotou. Prostřednictvím dávkovače na donuty vytvoříme kroužky (případně i ručně) a vložíme do oleje. Během pečení kroužky častěji obracíme. Teplota tuku: ca. 175 °C. Doba pečení: ca. 8 minut.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |