Reklama |
Recepty
Masopustní koblihy
20.02.2009, rubrika: Recepty
Velký hrnec naplníme do poloviny olejem. Pomalu zahřejeme a dbáme abychom měli během pečícího procesu stálou teplotu oleje. Vložíme koblihy tak, aby jejich spodek na kterém ležely na vále, byl obrácen vzhůru. Krátce pečeme do zlatavé barvy.
více...
Výroba vlastní čokolády
19.01.2009, rubrika: Recepty
Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody!
více...
Gordonův jablečný dezert
10.01.2009, rubrika: Recepty
"Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná."
více...
Když nám nejdou větrníky
05.01.2009, rubrika: Recepty
Někdy děláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaří dosáhnout výrobku v míře takové kvality jak bychom si přáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů a přitom stačí málo k dosažení dobré kvality.
více...
Vánoční pečivo a víno / - 13
18.12.2008, rubrika: Recepty
Víno k sladkým dezertům, které spojuje kouzelnou harmonii chutí obou produktů, je určitě dobrou položkou pochutin vánočního stolu. Vezmeme-li například vánoční štolu, pak se nabízí zázračné spojenectví s ryzí chutí Ryzlinku.
více...
Vánoční glazírované kaštany / -7
08.12.2008, rubrika: Recepty
V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...
Plundrové pečivo
15.09.2008, rubrika: Recepty
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Po vykynutí těsto vyválíme.
více...
Cukrářské rady našich čtenářů
28.05.2008, rubrika: Recepty
V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací.
více...
Stará cukrářská moudra
09.05.2008, rubrika: Recepty
Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy měly stejnou teplotu jako máčecí hmota. Jsou-li korpusy příliš studené a máčí se v teplé místnosti, ztratí bonbony lesk. Temperatura místnosti, čokoládové máčecí hmoty a korpusů má být stejná.
více...
Velikonoční zajíček z máslového pečiva
21.03.2008, rubrika: Recepty
S vypichovací formou ve tvaru zajíčka vypichujeme požadovaný počet figurek.
Figury vložíme na vymazaný a lehce pomoučněný plech a potřeme mlékem. Můžeme ozdobit např. z rozinek vytvoříme oči, z mandlí uši apod. více...
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |