Reklama |
Recepty
Marcipánové a linecké labutě
11.03.2011, rubrika: Recepty
Z lineckého těsta se vypíchne slza která se upečene.Z marcipánu se vytvoří esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špička na červeno jako zobák a tečky modré jako oči. Z bílkové polevy tužší se nastříkají na papír sáčkem a drobnější trubičkou křidýlk
více...
Bílkový krém do listových trubiček
04.03.2011, rubrika: Recepty
Cukr svař na očko (udělej si z drátku malé očko velikosti nehtu a ponoř do hustého vařícího cukro a foukni do očka a pokud se ti budou dělat bubliny jak z bublifuku) tak to začni přilévat do šlehajících bílků.
více...
Arménský medový dort
26.01.2011, rubrika: Recepty
Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku
více...
Čokoládovo-bramborový dort z Porýní
16.01.2011, rubrika: Recepty
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
více...
Pařížský krém
12.01.2011, rubrika: Recepty
- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.
více...
Sladká tečka na konec léta
20.10.2010, rubrika: Recepty
Postup: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a necháme 30 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, vše promícháme a těsto nalijeme na tukem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech.
více...
Lychee jely cup - asijská receptura
12.10.2010, rubrika: Recepty
Na rozdíl od želatiny a některých dalších běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -1.
04.10.2010, rubrika: Recepty
Světlý mousse je neochucen a je vyhrazen pro námět cukrářského tvůrce, aby jej dochutil podle své představy či aktuálního požadavku vycházejícího z chuťových představ zákazníka.
více...
Marokánky
06.08.2010, rubrika: Recepty
Svaří se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kůra, buráky a rozinky. Po částečném vychladnutí se přidá mouka, zamíchá a sáčkem se stříkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlačíme do placičky.
více...
Croccantino arachide od Accordiho
04.08.2010, rubrika: Recepty
V pánvi s tlustým dnem (nejlépe mosazné) připravíme karamel - cukr pomaličku mícháme do husté zlaté tekutiny. Mícháme čím dál intenzivněji, aby se karamel nepřipaloval.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |