Reklama |
Recepty
Čokoláda & víno – umění požitku
03.11.2011, rubrika: Recepty
• Čokoláda se nesmí přetáhnout horkem, proto ji rozpouštějte nad párou ve vodní lázni.
• Pokud můžete, vše šlehejte ručně, do směsi tak dostanete více vzduchu než při šlehání šlehačem a výsledná pěna bude nadýchanější. více...
Dezert crumble
28.10.2011, rubrika: Recepty
Crumble existuje ve sladké i slané variantě. V té první je to vlastně jenom ovoce zasypané drobenkou, u slaných crumblů bývá náplň zeleninová či houbová a cukr v drobence nahrazuje sýr.
více...
Tiramisu
17.10.2011, rubrika: Recepty
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
více...
Oslaďte si Halloween s Ben & Jerry’s a dýňovými recepty
20.09.2011, rubrika: Recepty
Všechny suché přísady promícháme a přidáme na plátky pokrájené máslo a vejce. Těsto prohněteme a poté propracujeme na pracovní desce a necháme odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň.
více...
Recept na větrníky
04.08.2011, rubrika: Recepty
Pálená hmota - věnečky, větrníky, banánky ... 0,225 kg voda (mléko), 0,064 kg olej (máslo), 0,002 kg sůl, 0,165 kg mouka hladká, 0,110 kg vejce + 0,100 kg žloutky
- vodu (mléko), olej (máslo) a sůl uvedeme do varu. více...
Jahodový dort
23.07.2011, rubrika: Recepty
První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, do kterého rozsekáme hodně ananasu a druhá vrstva tvoří máslový jahodový krém, do kterého položíme trochu velkých jahod.
více...
Medovník
21.07.2011, rubrika: Recepty
Všechny suroviny kromě mouky
smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 min.Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4 části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci. více...
Tvarohovo - jogurtový dezert
17.07.2011, rubrika: Recepty
Jogurt s kyselou smetanou, cukrem, tvarohem, citrónovou kůrou a šťávou dobře rozmícháme. Želatinu necháme změknout v chladné vodě. Vyšleháme šlehačku do zhoustnutí. Maliny a meruňky odděleně rozmixujeme.
více...
Jak vyrobil nejlépe indiánka
27.05.2011, rubrika: Recepty
Bílkový krém připravený s cukerným rozvarem je rozhodně stabilnější, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se připravuje proto, že bílky jsou schopné při šlehání pojmout a rozpustit pouze určité množství cukru.
více...
Koláče a jejich pečení
10.05.2011, rubrika: Recepty
Pripravený koláč pečieme v rúre, ktorú sme vopred vyhriali na 250 ° Pečieme pomaly približne 40° C minút pri teplote 200 °C a potom ešte 10 minút pri 180°C.
Počas posledných minút pečenia si pripravíme sneh více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |