Reklama |
Recepty
VELIKONOCE s Fialou / -2
16.03.2010, rubrika: Recepty
Šunku, sýr, a koření smícháme s hmotou Quarkbällchen.
Hmotu nabereme pomocí zmrzlinových kleští nebo lžíce a vložíme do tuku. Během pečení častěji obracíme. Teplota oleje: ca. 165-175 °C Doba pečení ca. 10 minut více...
VELIKONOCE s Fialou / -1.
16.03.2010, rubrika: Recepty
Hmotu zmrzlinovými kleštěmi nebo lžící vložíme do tuku.Během pečení častěji obracíme.Teplota pečení: ca. 165 až 175 °C. Doba pečení : ca. 10 minut. Po upečení vyválíme tvarohové míčky ve vanilkovém cukru.
více...
Jahodový sen s lesními plody
04.03.2010, rubrika: Recepty
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody.
doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů. více...
Sicilské trubičky Cannoli
23.02.2010, rubrika: Recepty
Máslo nakrájíme na malé kousky. Mouku nasypeme na vál a uprostřed vytlačíme prohlubeň.
Do důlku vložíme máslo, 25 g cukru a sůl. Vše důkladně promícháme. Přilijeme brandy. Směs ručně prohněteme až do stavu pevného, ale tažného těsta více...
Meruňové polevy
22.02.2010, rubrika: Recepty
Teplá meruňková poleva zasychá rychle, a vytváří i určitou ochrannou vrstvu. Zpomaluje vysýchání pečiva a napomáhá jeho delší čerstvosti a taktéž zvyšuje atraktivnost chuti použitého pečiva.
více...
Valentýnská malinová srdce
12.02.2010, rubrika: Recepty
Ušleháme 200 g smetany do tuhého stavu. Z malin vytvoříme pyré protlačením přes síto. Vmícháme 200 g smetanového sýru, smetanu a 4 lžíce práškového cukru. Krém nastříkáme na spodní polovinu srdce.
více...
Dýňová polévka Johna Wintera s krémem z vanilkové zmrzliny
10.02.2010, rubrika: Recepty
Vzniklé pyré dejte na plotnu, přidejte 250 ml vanilkové zmrzliny Ben & Jerry´s. Zvolna vařte na nejnižší stupeň, tak aby se směs důkladně prohřála.
více...
Arnoldův Ben & Jerry's Crème Brulée
09.02.2010, rubrika: Recepty
Těsně před servírováním: nasypte libovolné množství cukru na povrch vaječných krémů, tak aby každý z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizování dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole
více...
Výroba domácího karamelu
08.02.2010, rubrika: Recepty
Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
Karamelizace je proces oxidace cukru, kdy jeho reakce je odvislá od druhu cukru více...
Bavorský krém
27.01.2010, rubrika: Recepty
Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem. více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |