Cukrář.cz

Reklama



Sladké letní osvěžení & s Philadelphií v kuchyni

02.08.2010 | Autor: Crest Comunikations | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

S přicházejícím letním obdobím Vám Philadelphia, světově nejoblíbenější značka sýru typu cream cheese (smetanový termizovaný sýr), přináší několik rad, jak si připravit svěží ovocné pochutnání. Nové recepty připravíte snadno a rychle, navíc vypadají hezky a jsou výbornou svačinkou či letním osvěžením. Značka Philadelphia pro Vás připravila tip na jahodový shake a Smoothie z lesního ovoce a pro děti barevné zmrzliny, které jsou díky 100% přírodním ingrediencím ve Philadelphii zdravým pochutnáním a odměnou. Všechny tyto recepty se dají připravit také v odlehčené verzi, při použití sýru Philadelphia light.

Jahodovo-pomerančový SHAKE Philadelphia
Počet porcí: 4
Náročnost: rychlé a jednoduché
Doba přípravy: 10 minut
PŘÍSADY
200 g jahod, 3 polévkové lžíce cukru
175 g Philadelphia Original
600 ml pomerančové šťávy

PŘÍPRAVA
1. Jahody očistíme, nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme elektrickým mixérem.
2. Philadelphii a cukr promícháme mixérem do hladka.
3. Do krému Philadelphia opatrně vmícháme jahody a pomerančovou šťávu a nalijeme do 4 koktejlových sklenic.
Výživné hodnoty na porci: cca 833 kJ / 199 kcal, Bílkoviny 5 g, Tuky 6 g, Sacharidy 29 g

TIPY A DOPORUČENÍ
Shake můžeme ozdobit tak, že na okraj sklenic nasadíme na špičce nakrojenou jahodu.


Smoothie z lesního ovoce
Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 10 min.

PŘÍSADY
150 g mraženého lesního ovoce, 400 ml mléka
175 g Philadelphia Original, 3 lžíce cukru

 


PŘÍPRAVA
1. Ovoce necháme lehce rozmrazit a pomocí mixéru vyšleháme na pyré.
2. Přidáme Philadelphii a cukr, poté opět vyšleháme. Servírujeme do 4 vysokých sklenic (na longdrink)
Výživné hodnoty: 1 porce: 761 kJ/ 192 kcal, Bílkoviny 7 g, Tuky 6 g, Sacharidy 24 g.


Zmrzlina na dřívku s Philadelphií
Počet porcí: 10
Čas na přípravu: 15 min.
Čas na zmrazení: 5 hodin

PŘÍSADY
400 g čerstvého nebo mraženého ovoce (maliny, jahody, broskve)
175 g Philadelphie, 3 polévkové lžíce cukru, 100 g jogurtu,
1 polévková lžíce citronové šťávy, 10 malých formiček na zmrzlinu (nebo malé kelímky od jogurtu), 10 dřívek


PŘÍPRAVA
1. Čerstvé ovoce umyjeme (mražené rozmrazíme). Umícháme se 2 lžícemi cukru.
2. Philadelphii, jogurt, zbývající cukr a citronovou šťávu vyšleháme elektrickým šlehačem.
1/3 krému vešleháme do ovocné hmoty.
3. Ovocnou a krémovou hmotu dáváme ve vrstvách do formiček. Vpíchneme dřívko a necháme minimálně 5 hodin zamrazit.

1 kousek: 272 kJ/ 65 kcal, Bílkoviny 2 g, Tuky 4 g, Sacharidy 8 g


Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.