Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční drobnosti z lineckého těsta

29.03.2013 | Autor: Větrník | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Tento recept není potřeba aby četli ti, co  umí udělat alespoň linecké kolečko.
Je to minireceptura dávno všeobecně známá a dnes ji představujeme spíše pro děti. V každém případě si tentokrát vyzkoušíme standardní postup který spočívá hlavně v přípravě lineckého těsta, a to na dva způsoby.

LINECKÉ TĚSTO I.

Suroviny na přípravu koleček
(a podobných plochých tvarů)                                      Množství na 3 dávky

420 g hl. mouky                                                             1260 g
280 g másla                                                                    840 g
140 g cukr moučka                                                           420 g
    1 žloutek                                                                         3 ks
prášek do pečiva                                                                  1 sáček na 3 dávky

LINECKÉ TĚSTO II.

Tento druh těsta je určen pro  cukrářské výrobky plastických tvarů

1175 g hl. mouky
  375 g cukr moučka
    13 g vanil. cukr
  788 g tuku
  138 g tekutá vejce
    30 g citron. pasty
      5 g prášek do pečiva

Ve stroji promícháme tuk s cukrem, přidáme vejce a ostatní suroviny a mouku vkládáme až na konec.

Postup

Pečeme při 180 °C do té doby než výrobek zrůžoví.


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.