Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - RIMINI 2007/ - 6

fiogf49gjkf0d

ZMRZLINA

Sladká osa  "Zmrzlina - Itálie - SIGEP" je vzájemná vazba nepřetrhnutelným lanem.

Riminské výstaviště fiera v prvém měsíci v roce prožívá snad možno říci nekonečnou přehlídku zmrzlinového festivalu, kdy v několika halách je příležitost kontaktu s nepřeberným počtem firem mající co do činění s touto ledově krémovou pochoutkou, bez níž žádná cukrárna nemůže v sezónních měsících existovat. Což dnes už neplatí výhradně pouze o cukrárnách.
Vyjmenovávat seznam firem vystavujících na riminském veletrhu  svůj zmrzlinový produkt, by bylo pokoušením se dosáhnout čísla nekonečna.
Pravda, tato definice je trochu nadnesenou matematikou, avšak přibližuje  prvotní dojem při vstupu do prostor s různě geometricky, vkusně a vizuálně přítažlivě uspořádáné výstavních stánků s barevnou chladivou chuťovou rozkoší. Nejenom, že se polaská zrak s barevnou symfonií všerůzných směsí, ale k uspokojení dojde i prostřednictvím chuťového orgánu, neboť ve většině je možná zákaznická degustace.

Kromě tradičních gigantů se o místo ledového výsluní ucházejí i menší firmy, jejichž počet je možné počítat v řádu mnoha desítek.
To jenom v minimální stručnosti pohled k zákaznickým řadám.

Pro profesionály je k dispozici všestranná nabídka související s výrobními prostředky, strojní technikou a doplňky. Řeč je o zmrzlinových směsích, pastách, toppingách, polevách, aromatech, přípravku, aromatických přelivech atd., atd. Dále bychom mohli pokračovat o technice, přes výrobníky kopečkové či točené zmrzliny, pastery, šlehače a mnohé další s cílem u zmrzlinových vitrín, o kterých už byla řeč v předchozích tématických článcích SIGEP - RIMINI.
Na SIGEPU nemohlo chybět i zmrzlinářské know how poskytované zájemcům prostřednictvím několika odborných fór, v nichž se i zkušený praktik seznámí  pokaždé s něčím podnětným.
V vrcholové akci patří i tématické soutěže. Těmi SIGEP rovněž hýří. Po loňském premiérovém zmrzlinářském mistrovství světa, které má v Rimini obroční perioditu, bylo pro letošek suplováno o trochu menší obdobnou tuzemskou soutěží se zahraniční účastí.
Kdyby tak mohl starý pán Blasius Villafranca z Říma - údajný vynálezce zmrzliny - se podívat do jaké rozsáhlé podoby dospěl jeho vynález, stěží by nad tak kolosálním rozsahem, tohoto dnes již samostatného oboru udržel oko suché.

Rýžová zmrzlina
Předkládáme vám jednu ryzí vybranou novotu na zmrzlinovém trhu určenou zejména pro  alergiky na glukózu a laktózu, kteří neposud nemohli s ostatními vychutnat opojné kouzlo zmrzlinového požitku.
Tento druh zmrzliny podle poskytnutých informací firmy LEAGEL postrádá mléčný cukr, cholesterin, sacharózu, je bohatý na vlákniny a vyznačuje se nizkým obsahem kalorií

Výživová hodnota pro 100 gramů rýžové zmrzliny v průměrovém množství:
- bílkoviny - 1.6  g
- tuk - 4.7  g
- uhlohydráty - 24.1 g
- kalorie - 145 kcal

  

  

  


KÁVA

Plody stále zeleného stromu mající svou pěstební polohu v tropických oblastech jsou po příslušném zpracování předmětem nezbytného nápoje při společensém posezení od jednotlivce, přes pár či širší kolektiv.
Produkční objem kávy se na světě pohybuje v kvantu kolem 100 mil. žoků (x 60 = kg) a z toho vyplývají i konzumní čísla, jejichž světový průměr se pohybuje kolem 7 kg na osobu/rok. Tato velmi významná konzumní surovina musela mít logicky své zastoupení v riminské přehlídce cukrářských a kavárenských produktů.
S pozoruhodným kávovým stánkem, a zároveň i výbornou kávou mající též své zastoupení v Česku, se představila firma prezentující kávu Excelsior

 

 

 


Cukrovinky

 


  

 

Dekorace

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

Sklo

  

  

  

  

  

  

  

  

 

28. ročník veletrhu SIGEP je v této chvíli již minulostí a nezbývá vyslovit chválu včetně poděkování jeho organizátorům. Důvody tohoto vyslovení byly popsány v předchozích statích  této šestidílné reportáže.
Dostaly se nám již i oficiální zprávy o návštěvnickém počtu letočního ročníku, kdy návštěvnost oproti loňskému roku stoupla o 10,2 procent.
Ve srovnání s rokem 2006 přijelo na riminský veletrh podívat se o 15 procent více zahraničních návštěvníků a to ze 123 zemí.
Chceme-li aby naše profesní úroveň měla vzestupný trend, je vskutku nezbytné poučit se v místech, kde se koncentrují špičkové výrobky, včetně ukázkových akcí hrající oborový prim celého světa.
Jednou z takových mimořádných příležitostí je veletrh SIGEP v RIMINI, který se bez nadsázky za dobu své necelé třídesítkové historie propracoval
mezi evropského lídra cukrářsko-zmrzlinářské veletržní propagace.
Návštěva přímořského Rimini není jen oborovým poučením, ale zároveň i tolik potřebným oddychem právě v období, kdy máme "kšeft" tak trochu u ledu.

Lidé muslimské víry mají předsevzetí alespoň jednou za život navštívit posvátné a poutní místo islámu Mekku.
Cukráři by měli v zájmu svého zdokonalování alespoň jednou za čtyři roky navštívit cukrářskou mekku svého oboru, veletrh SIGEP v Rimini.



Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.