Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - Rimini 2007/ - 5

fiogf49gjkf0d

28. ročník cukrářského, zmrzlinářského a pekařského veletržního festivalu se vyznačuje rok od roku návštěvnickou gradací, kdy navíc v letošním roce v mase publika zřetelně vystupovaly kontury obličejů asijských návštěvníků, jež v letech předchozích byly spíše šafránovou výjimkou.
V proudících davech každého dne bylo možné zaslechnout v objemu mezzaforte i intonaci slovanských jazyků, v nichž dominovala ruština a chorvačtina. Čeština, byť trochu s odstupem, měla svůj podíl v unisonu návštěvního sboru, a rovněž tak, svým procentuálním podílem i slovenština.
Rozhovor v tiskovém středisku s děvčaty hovořícími melodickou italštinou, byl v letošním roce už pouze časem předminulým, neboť  letos v přívalu práce, kromě povinných nezbytností, už neměl  nikdo na nikoho čas.
Stejně tak dřívější korzo veletržními halami, kdy bylo někdy i možné si rozpažovaním protáhnout chůzí dřevěnící údy, patřilo k době minulé, protože letošní zájem o cukrářské produkty, aniž prozatím známe statistiky, bude určitě rekordní a nedovoloval přílišné pohyby navíc.
Není divu. A to nejenže proto, že Itálie a vše spojené se sladkým oborem, hraje v této profesní kategorii světový prim. Ale navíc, jak je dobře známo, Italové jsou skvěli designeři a již samo prostředí výstavního areálu, jež je umně situováno na tón líbivosti emocionálního prožitku, dokáže v jejich provedení zapůsobit jako střela Amóra, jež spoutá láskou srdce dua milenců.
Ale snesme se ze sféry citových vjemů do přízemní reality a společně, již po páté, vstupme do veletržních prostor riminského SIGEPU.
Prohlídka sekcí “SIGEP Arreda”  - vybavení provozoven a “SIGEP Decora” hodně napověděla těm, kteří hodlají své provozovny inovovat, protože zákazník je, jak praví obchodní psychologie,  přitahován vždy něčím novým.  A právě způsob vybavení a dekorací je nabízen těmi, kteří si dokázali v italském náročném konkurenčním prostředí vydobýt prostor na horké výstavní půdě italského SIGEPU.
Čokoláda s jejími možnými, ba snad i nemožnými variacemi, měla svůj rozsáhlý prostor v sektoru “ChocoSigep. Zde se nabízely k pohledu v rozsáhlém rozsahu suroviny, technologie, stejně tak i jejich praktické předvedení, včetně výroby čokolády té nejvyšší kvality.

  

  

  

   

  

 

Způsob zhotovení cukrářských výrobků byl nepřeberný a každý si určitě našel ten svůj druh dezertů, o němž by chtěl získat o poznatek více.

  

  

  

  

... technika, technika, technika ..., jinak ani snad nazvat nelze stať pojednávající o technice všeho druhu mající spojitost s cukrářským oborem, kdy ne ve stovkách, ale po tisících rozličných strojů, a to chladících , mrazících, hnětacích, šlehacích, plnících, stříkacích, smažících, atd., atd.
Ten, kdo by přijel , řekněme pouze na dva dny, a chtěl  by se  strojní tématikou zabývat obšírněji,  patrně by nezvládl už nic jiného.
I to byla jedna z výstavních tváří mezinárodního oborového veletrhu SIGEP.
V obdobném duchu můžeme hovořit o doplňcích, jež  jsou s cukrářským odvětvím spjaty. A opět místo dlouhého popisování lze učinit pouze jediné, a to uvést příslušný odkaz na již vyřčené, výrazem viz. výše.

  

  

  

  

Pokud máte provozovnu s potemnělým prostředím, není problém se případně nechat ispirovat následujícími obrázky.

  

  

Do dopňkového výčtu náleží i tento sortiment, který bude jistotně velkou upoutávkou pro naše nejmenší.

  

 



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.