Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - Rimini 2007/ - 2

fiogf49gjkf0d

Zmrzlinové vitríny

La SQUADRA
CZECH COOLING SYSTEM

Firma La SQUADRA czech cooling systems, mající své působiště na moravské půdě v obci Blučina, v jižním směru kousek pod Brnem, má názvovou pozoruhodnost o praktickém významu na logickém podkladě.

Jít s kůží na trh, potažmo s chladícími vitrínami na reprezentační veletrh do Itálie, je na první pohled tak trochu položením hlavy na špalek. Ovšem tento krok v podstatě do jámy lvové, nebyl zase až tak u Blučinských nášlapem do tmy, neboť La SQUADRA má za sebou již přehršle zkušeností s rozsáhlou škálou gastronomické techniky.
Majiteli firmy jsou pánové Kaplan a Stölner, z nichž první jmenovaný je turecký obchodní rutinér a jméno dalšího majitele je důvěrně známé z oboru gastrotechniky.

Manging direktor Tarkan Kaplan

Oba dva podnikatelé mají za sebou nejeden úspěšný kontrakt a jsou navíc dobře vybaveni znalostí zákulisí světového byznysu.  Ten původně pocházel z obchodní činnosti, ale posuv času, zkušeností i snahy o stálé zdokonalování dospěl do stádia rozhodnotí věnovat se vlastní produkci.
Úmysl od realizace dělil pouze malý krůček, jež se během dvaapůl roku zhmotnil do podoby výrobní společností s názvem La SQUADRA se zaměřením coby hlavního dodavatele firmy Stölner.

Samotný název je určitou zajímavostí, kdy italské slovo sice nevystihuje národnost ani jednoho z majitelů, ale významový překlad znamená družstvo, popřípadě tým. V případě La SQUADRY je její tým mezinárodní, vytvářející nadnárodní společnost v národnostním složení rakousko-turecko-českým. Vyjádření sounáležitosti v italském jazyce symbolizuje právě směr působnosti výrobku, ve kterém udává světový tón především Itálie.
Ovšem i přes národností složení majitelů i zaměstnanců, včetně názvu,  se firma prezentuje jako česká, neboť veškeré před i výrobní úkony se provádí na českém území s převahou českého personálu.

Sama holá zkušenost by jen tak o sobě těžko byla magnetem zákaznického zájmu, neboť zákazník všude na světě se zaměřuje na soulad kvality s optimální cenovou relací.
Z prodejní rovnice o jedné neznámé, tj. z obchodního výsledku, vyšel manažmentu odzkoušený poznatek o přítažlivosti ceny, při zachování standardu kvality.
A jak se ukázalo, cenová nabídka byla středobodem zákaznického zájmu i v konkurenčně náročném prostředí riminského Sigepu. Již v prvním dni se předběžně hovořilo s nejedním zájemcem o smlouvě smlouvy budoucí.
Blučinské La SQUADŘE je známé pořekadlo o změně znamenající život, což v praxe dokumentovala inovací předchozího typu chladící vitríny Liliana, kterou nahradila novou vývojovou řadou pod názvem Adriana.
Tento model má ve své technologické inovaci přibližně o řád vylepšené chlazení, včetně disignové atraktivity, poutající na první pohled zvětšenou tvarovou oblostí.
Tímto seznamovacím entreé nás provedla marketingová manažerka Kateřina Adamová, jejíž demonstrátorskou roli převzal produkt manager Stanislav Rozinek, jenž svůj výklad zaměřil na technickou oblast vystavovaných chladících vitrín.

Realizační tým La SQUADRA czech cooling systems

Z hlediska zákazníka je důležitá variabilita úložného prostoru pro zmrzlinové vaničky. Ten se u vývojové řady Adriany vyznačuje všestrannou možností, prostřednictvím vymezovacích jednotek. Ve výbavě vitríny se nalézá dnes nezbytné dynamické chlazení, v případě zakázkového požadavku zákazníka, lze na přání zhotovit i chlazení statické, spadající však spíše do kategorie zákuskových vitrín.
Nezbytným prvkem typové řady je výhřev předního a bočních skel, zabraňující orosování při odmražovacím úkonu. Dalším doplňkem  je ventilované osvětlení s vymezením nežádoucího ohřevu chlazeného prostoru.
Vitrína s vyšší úložnou kapacitou mezi 18-24 vaničkami má zakomponován vysoce výkonný polohermetický kompresor, který kromě vyššího výkonu zajišťuje i nižší provozní hlučnost.
Samo chlazení je proveditelné v kombinačním působení způsobu voda - voda, vzduch, či samotným vzduchem, což je nejčastěji používaný způsob.
V rámci technické inovace došlo spolu s úpravou kompresoru k obdobnému procesu i u vnitřní kondenzační jednotky, kdy tepelné vyústění je rozptylováno dvěma vrtulemi, které zvýšenou měrou rozviřují teplotu do okolního prostoru.
Uvedené úpravy navíc vymezují možnost tepelných výkyvů při zvýšené teplotě vnějšího prostředí.
Energetický příkon, na který bude kladen s přibývajícím nárůstem příslušných cen stále vyšší důraz, se pohybuje v závislosti na objemu jednotlivého mrazícího zařízení, a to u objemu 12 vaniček v enormní zátěži při chodu všech přídavných zařízení 1320 W.
20-ti vaničková vitrína se vyznačuje odběrem 1780 W. Velkoobjemové zařízení pro 24 zmrzlinových nádob spotřebuje ke své činnosti 2200 W.
Již v úvodu zmíněná variabilita vnitřního prostoru pro případ sezónní či nárazové spotřeby prostřednictvím vymezovacích lišt umožňuje zvýšit kvantitativní použití dvojnásobného počtu vaniček polovičního obsahu.
Stejně tak je možné hovořit v opačném gardu, ve smyslu využití pouze částečného prostoru. A to v případě kdy prodejní situace vyžaduje nasazení nižšího počtu vaniček a zbylý prostor lze zužitkovat prostřednictvím kontaktních plechů pro chlazení jiného zboží s nárokem na obdobnou teplotu.

V souladu s marketingovým průzkumem dokáže La Squadra vyladit i barevnou tóninu v souladu s vizáží daného druhu vitríny, a to v šesti různorodých odstínech. V nabídkovém repertoáru zhotovuje jihomoravská firma zakázkově tvarově i disignově  své výrobky přímo na míru pro daný prostor budoucího umístění jednotlivého chladícího zařízení.
Není to pouze jediná atypová výrobní nabídka. Dle zákaznického požadavku lze vyladit též druh, způsob i intenzitu prosvětlení ať již v úhlovém či v barevném skloubení rozličných kombinací.
Ale v oblasti vizáže nejsme ve výčtu možností ještě u konce. K dosažení kompaktnosti celkové působnosti vitríny  v možnosti dekorativních úprav je nabízena celá řada doplňků ze dřeva, ozdobných lišt, úprava bočních stěn a mnohé další.
Avšak ani tím není vyčerpána možnost kombinace vitrína versus prostor. Dle zákaznického zájmu lze přizpůsobit i celkový charakter působnosti vitríny s důrazem na to, zda ona sama má být dominantou prodejny, či je v zákaznickém přání vytvoření náhledu kompaktnosti, popřípadě potlačení její prostorové přítomnosti.

La SQUADRA je kompaktním týmem opírající se o cenné zkušenosti v předchozích činnostech. Je skupinou s flexibilní schopností doplněnou o schopnost vydat se netradiční cestou i za cenu rizika. A jakje i někdy   zvykem, odvážným bývá štěstěna  nakloněna. Viz účast firmy z Blučiny, jako jediného vystavovatele z Česka na letošním rimininském veletrhu a pozornosti, kterou v dominantní italské disciplíně dokázela vzbudit.

Ukázka dalších zmrzlinových vitrín zúčastněných firem na riminském veletrhu

   

   

   

   

  

  

 



Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.