Cukrář.cz

Reklama



Sigep - Rimini 2007/ - 1

fiogf49gjkf0d

La Forza del SIGEP !!!

Tak řečeno pouze ve větě holé, která ve svých dalších větných návaznostech nás provede mnohostranným gastronomickým románem, jenž ve svých průběžných statích nás seznámí se všemi přidruženými obory tvořící v souhrnu obsáhlou beletrii všestranného gastronomického útvaru, jehož tradiční místo setkání se koná v proslulém přímořském letovisku.
Komplexní cukrářská složka sestává ve své mnohostrannosti z četných desítek souborů, které ve své provázanosti dokáží rozehrát struny lidských emocí, jsoucí  zpětným prostředkem k obrovité příležitosti pro ztvárnění široké škály lidského umu a k projevu jeho nejzazších zákoutí tajemna lidské duše.
Mám-li být konkrétní, tak v základové podobě budeme hovořit o surovinách, strojních a technických zařízeních, příslušenství, dekoracích, doplňcích, hygienických prostředcích, pracovních oděvech a mnohých dalších skupinách, která se dále dělí do desítek, namnoze stovek konkrétních subjektů, a to vše předloženo návštěvnickému zájmu pod jednou střechou.

   

   

   

Vše jako na dlani, měl tak možnost vidět, ochutnat, ovonět, poučit se a procítit ten, kdo zavítal na 28. ročník cukrářského veletrhu SIGEP.

Samotný jednoslovný výraz cukrářský, je pouze projevem zestručnění, neboť plný rozsah tohoto veletržního festivalu v sobě pojímá celý objem cukrářského oboru, počínaje klasickými zákusky až po jejich poslední vývojovou fázi, zmrzlinářství, cukrovinky, čokoládovnictví, pekařství, jemného pečiva, výrobu fast foodů, a jak i nejinak v Itálii, samozřejmě výrobou pizzy.

   

     

   

   


    


To jenom zkráceně pro úvod. Dále můžeme pokračovat obalovou technikou a předměty, dekórem, nábytkovým vybavením, designem, potravinářskými doplňky, ingrediencemi, barvivy, sklem, nádobím, ochucovadly všeho druhu či zařízením pro světelné efekty.

   

  

Do rozmatitosti široké palety nabídek se dále hlásí pracovní oděvy, propagační tabule, návěstí a mnohé další podrobnosti na tento způsob.

Itálie a káva. Jednolitá dlouhodobá symbióza společenského pojmu, která při tak významné akci jako je veletrh SIGEP nemůže v žádném případě chybět. A nejenom chybět, ale sama své kouzlo exotické chuti nabízí v široké možnosti ochutnávek, což zdaleka neplatí pouze o tomto černém gastronomickém zlatě, neboť o senzorickou přízeň návštěvníka riminského veletrhu se uchází mnohé a mnohé další výstavní obory zúčastněné při velkolepé slavnosti cukrářského a jemu přidruženému oboru.

   

 

Speciální výstavní skupinu tvořila nabídka chladicích vitrín, kdy na horkou půdu mistrů italského disignu vstoupila i jedna česká firma s italských názvem La SQUADRA czech cooling systems, mající své působiště na moravské půdě v obci Blučina.

Svoji vlastní kapitolu psala riminská gastronomická výstavní beletrie prostřednictvím rozsáhlých soutěžních akcí a tématických seminářů v živých předváděcích akcích italských mistrů svého oboru.

   

   

SIGEP a cukrářské soutěže, je nezbytná vazba tématického námětu veletrhu a podoby jeho praktické náplně. Kromě tradiční soutěžní vizáže, měla tentokrát riminská soutěž juniorů i specifickou disciplínu, kterou byly kresby ve stylu graffiti

   

O dokonalý informační servis se staral tým výstavního tiskového střediska STAMPA,  jehož otěže spočívaly v řídích rukou dvojice Alessandro Piccinini a Roberty Massini

V dnešní vstupní reportáži, vás seznámíme průběžně s jednotlivým nabídkovým sortimentem, doplněným stručným popisem a v následujících dnech zaměříme náš pohled na některé vybrané oborové skupiny s detailnějším záběrem.

... pokračování příště ...



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.