Cukrář.cz

Reklama



G+H

fiogf49gjkf0d

Trochu tajemná značka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stěžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování. Tento první ročník vykryl prostor po termínové změně populární Salimy a ovládl gastronomický prostor brněnského výstaviště v periodě lichého roku.
Termín konání akce trefil významné výročí Veletrhu Brno, který tohoto roku oslavil třičtvrtě století své existence.
Souběžně s pořádáním veletrhu G+H se konal  již dvaadvacátý mezinárodní veletrh obalového, tiskařského a papírenského průmyslu pod názvem EmbaxPrint.

To, že stravování je spolehlivým výrobním i tržním artiklem, patří k nejověřenější praxi světa. Při stoupajícím trendu kvality potravinářské oboru v České republice, se zákonitě zvedal zájem o dění i zákulisí tohoto nezbytně důležitého oboru ze strany veřejnosti. Tento trend byl logicky podchycen marketingovým a manažerským čidlem odborníků Veletrhů Brno, a.s., kteří do programového rozvrhu akcí veletrhu zanesli zmíněné G+H s obroční periodou v lichém roce.

Předehrou potravinářské přehlídce byla konferenční akce HORECA, jejíž podstata je opět ukryta do slabikových iniciál a znamená hotelnictví, restaurace a catering. Tradiční setkání zástupců podnikatelské sféry v příbuzných oborech, poodhalilo roušku nejednoho problému do podoby reálu s nástinem možných řešení, stejně i problematiky našeho vstupu do EU. Brněnské setkání bylo tentokráte obohaceno o zahraniční účastníky z Rakouska, Polska a Slovinska, kdy v diskusní debatě měli tuzemští účastníci možnost seznámení se s problematikou řešenou našimi bezprostředními či mírně vzdálenými sousedy.

V pavilonech C a V měli  navštěvníci  možnost seznámit se s potravinářskou technologií, hygienou, informační technologií, ukazující dynamický rozvoj odvětví, které je sice v určitých směrech náročnější oproti mnohým jiným oborům, ale skýtá vyváženost v relativní jistotě podnikatelského zaměření.
Provozovatelé gastronomických a hotelových zařízení poměřili své zkušenosti se soudobou technikou chladícíh zařízení, zabezpečovacími a pokladními systémy, zařízeními pro provoz kuchyní, techniky pro restaurace, kavárny, cukrárny a hotely.
Moderní nezbytností uvedených provozů, které v Brně nescházely, byl též gastronomický software, stejně tak i plejáda hotových zmrazených jídel a polotovarů.

Pavilon H byl tradičně vyhrazen , tentokráte již devátému ročníku s mezinárodní účastí, mladých kuchařů, cukrářů a číšníků GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Speciální reportáž přinášíme na jiném místě.

I. Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování slavil premieru a lze dodat, že vykročil tou srávnou nohou.. Po určité době, až si vyšlape cestičku vedoucí do oblastí širšího podvědomí, bude mít šanci stát se uznávaným a vyhledavaným gastroveletrhem v České republice.



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.