�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


G+H

Autor: J.P.Vìtrník
Datum vyd�n�: 26.05.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=430

Trochu tajemná znaèka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stìžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování.

fiogf49gjkf0d

Trochu tajemná znaèka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stìžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování. Tento první roèník vykryl prostor po termínové zmìnì populární Salimy a ovládl gastronomický prostor brnìnského výstavištì v periodì lichého roku.
Termín konání akce trefil významné výroèí Veletrhu Brno, který tohoto roku oslavil tøiètvrtì století své existence.
Soubìžnì s poøádáním veletrhu G+H se konal  již dvaadvacátý mezinárodní veletrh obalového, tiskaøského a papírenského prùmyslu pod názvem EmbaxPrint.

To, že stravování je spolehlivým výrobním i tržním artiklem, patøí k nejovìøenìjší praxi svìta. Pøi stoupajícím trendu kvality potravináøské oboru v Èeské republice, se zákonitì zvedal zájem o dìní i zákulisí tohoto nezbytnì dùležitého oboru ze strany veøejnosti. Tento trend byl logicky podchycen marketingovým a manažerským èidlem odborníkù Veletrhù Brno, a.s., kteøí do programového rozvrhu akcí veletrhu zanesli zmínìné G+H s obroèní periodou v lichém roce.

Pøedehrou potravináøské pøehlídce byla konferenèní akce HORECA, jejíž podstata je opìt ukryta do slabikových iniciál a znamená hotelnictví, restaurace a catering. Tradièní setkání zástupcù podnikatelské sféry v pøíbuzných oborech, poodhalilo roušku nejednoho problému do podoby reálu s nástinem možných øešení, stejnì i problematiky našeho vstupu do EU. Brnìnské setkání bylo tentokráte obohaceno o zahranièní úèastníky z Rakouska, Polska a Slovinska, kdy v diskusní debatì mìli tuzemští úèastníci možnost seznámení se s problematikou øešenou našimi bezprostøedními èi mírnì vzdálenými sousedy.

V pavilonech C a V mìli  navštìvníci  možnost seznámit se s potravináøskou technologií, hygienou, informaèní technologií, ukazující dynamický rozvoj odvìtví, které je sice v urèitých smìrech nároènìjší oproti mnohým jiným oborùm, ale skýtá vyváženost v relativní jistotì podnikatelského zamìøení.
Provozovatelé gastronomických a hotelových zaøízení pomìøili své zkušenosti se soudobou technikou chladícíh zaøízení, zabezpeèovacími a pokladními systémy, zaøízeními pro provoz kuchyní, techniky pro restaurace, kavárny, cukrárny a hotely.
Moderní nezbytností uvedených provozù, které v Brnì nescházely, byl též gastronomický software, stejnì tak i plejáda hotových zmrazených jídel a polotovarù.

Pavilon H byl tradiènì vyhrazen , tentokráte již devátému roèníku s mezinárodní úèastí, mladých kuchaøù, cukráøù a èíšníkù GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Speciální reportáž pøinášíme na jiném místì.

I. Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veøejného stravování slavil premieru a lze dodat, že vykroèil tou srávnou nohou.. Po urèité dobì, až si vyšlape cestièku vedoucí do oblastí širšího podvìdomí, bude mít šanci stát se uznávaným a vyhledavaným gastroveletrhem v Èeské republice.


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku