Cukrář.cz

Reklama



BUON GIORNO, SIGEP 2002

fiogf49gjkf0d




- cukrářský veletrh v Rimini -
23. Mezinárodní veletrh cukrářských, zmrzlinářských a pekařských výrobků
Významný evropský potravinářský veletrh SIGEP v italském Rimini se zaměřením na cukrářské a pekařské výrobky, stroje, nástroje a doplňky, s definitivní platností opustil své čtvrt století staré působiště.

U zboží je nutno v zájmu obchodního úspěchu čas od času inovovovat, mimo jiné, obal. Riminský veletrh SIGEP si jakoby z této obchodní zákonitosti vzal v letošním ročníku příklad. Předmětem inovace se nestal pouhý převlekový úkon, ale veletrh sladkých pochutin doznal kompletní proměny v podobě nově zbudovaného areálu zhruba pět kilometrů od původního výstaviště, jež po dobu dvaceti pěti roků servírovalo svým návštěvníkům sladké produkty cukrářského umění.

65 000 m2 celkové výstavní plochy pojalo do svého prostoru 12 pavilonů o průměrné ploše kolem 3 500 m2.
Ve stádiu výstavby se nachází budoucí dominanta riminského areálu, poslední architektonický hit veletržních staveb, v podobě samonosné trubkové konstrukce haly ve tvaru astronomické kopule. Rozloha tohoto objektu bude mít hodnotu 16 000 m2, průměr 144 m a výšku 35 m.

Že Itálie a zmrzlina mnohdy jedno a totéž jsou, dokumentovalo zastoupení tohoto letního prioritního cukrářského produktu hned rovnou ve čtyřech halách. V obrazném přirovnání lze říci, že kolik se v českých zemích nacházelo ještě donedávna pivovarů, tak minimálně tolik v procentuálním zastoupení se nachází na Apeninské poloostrově zmrzlinářských firem.
Cukrářské výrobky se návštěvníkům nabízely k prohlídce ve třech halách.
Dvě haly byly zaměřeny na cukrářskou a pekařskou techniku a pomůcky, jedna na čokoládové výrobky, jedna na pekařský obor a jedna na dekorační produkty.
Samozřejmě, že některé oblasti surovin, technologií, výrobního a strojního zařízení včetně doplňků se vzájemně prolínaly.

Že Itálii náleží v mnohých případech přívlastek různých sladkostí je všeobecně známé. A jaké zastoupení měly tentokráte sladkosti cukrářského druhu, o tom se mohl přesvědčit každý návštěvník, jenž počátkem tohoto roku zavítal do prostoru riminského SIGEPU, který se představil v premierovém ročníku své novodobé historie.

Ale zanechme slov a přenechme další mluvu orgánu zraku, který ve spojitosti s představou chuti nám poskytne sladký doprovod další kapitolou veletržního příběhu cukrářského veletrhu v italském Rimini v letošním roce.
Tak tedy BUON APPETTITO, RIMINI 2002 !!!



 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku :
ICS - Ing. Voda
Wolkerova 9
160 00 Praha 6
tel: 02 24 31 21 63
fax: 02 24 31 21 64
e-mail: icscomps@mbox.vol.cz
internet: http://www.ics-



Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.