Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-2.

fiogf49gjkf0d

 

Čím je divadlo pro kulturu, tím je veletrh pro obchod. Jednoduchá definice mající v sobě přehršel výstižnosti, hlásající úvahový kalkul prověřený staletími. Na počátku byl prodej o jednom člověku, jehož produktový výnos  přesáhl prodejní možnosti a tak si pořídil více prodejních míst. A když i to bylo málo, přišlo ke slovu tržiště, jež poté nabylo podobu veletrhů. Tolik stručná charakteristika výstavního gigantu, který  má střelku kompasu nasměrovánu v jeden cíl, kterým je  snaha o co největší prodej. A na této bázi se rovněž vyvinul největší cukrářský veletrh světa italský SIGEP se všemi svými postupně se vyvíjejícími divizemi.

Avšak každý graf vzestupu mívá svoji zarážku, kterou v případě veletrhů způsobily počítače, kde informace obchodních sdělení včetně zobrazení  hodnověrného obrazu jsou v možnosti nekonečného předvedení prakticky po celém světě a v podstatě zadarmo. Proto u většiny veletrhů návštěvnost klesá a některé už i zavřely své stupní brány  a některé se na to chystají.
Pokud je v tomto případě řeč o riminské fieře (výstaviště) v souvislosti se sladkou promenádou, tak je tomu naopak. Proč? No protože...!
! ... člověk je tvor mlsný a touží - pokud to jde - si to co vidí, i ochutnat. To je velká přednost výstav tohoto druhu, co se týče jejich návštěvnosti, oproti veletrhům typu, kde nelze zadarmo co sníst. - Prosím brát v humoru -  i když na napsaném je podíl pravdy. A protože Italové své cukrářské a zmrzlinářské, rovněž tak i strojní výrobky, dostali do prostoru rovnající se úzké světové špičce, tak na oplátku jim veletržní haly v Rimini praskají ve švech.
Navíc SIGEP, kromě už v předešlém dílu uvedenou výstavní nabídku, skýtá i rozsáhlou řadu soutěží, drží si laťku zákaznického zájmu stále vysoko.
Společnost CESK a.s. z Brna je už po mnoho let stále přítomným účastníkem, zaměřili jsme se pro tentokrát na její další sortiment, kterým jsou výrobníky ledové tříště.

Jednalo se o výrobníky značky SPM modely I - PRO, které se ve výstavním pojetí vyznačovaly třemi typovými produkty. Předností výrobníků této značky je nízkoenergetický příkon, jenž v návaznosti na dvojitém systému izolace van, probíhá výroba ledové tříště v rychlém tempu i při nizkém výkonu kompresoru. Protože konstrukce zajišťuje téměř nulový kontakt mezi vanou a okolním vzduchem, nedochází tím ke kondenzaci vody na vaně, což má za následek, že si tím ledová tříšť zajišťuje konstantnější teplotu bez nutnosti jejího dochlazování, z čehož vyplývají menší nároky na spotřebu elektrické energie.
Vybavení stroje programem, který zajišťuje jeho chod v rozdílně nastaveném režimu dle potřeby výrobce podle různodenních požadavků.
Třebaže tohle zařízení je prezentováno jako výrobník ledové tříště, tak jeho produkční možnost není omezena pouze na tento jediný výrobní úkon. Zvládá rovněž přípravu různých chlazených nápojů, sorbetu, točeného jogurtu a jeho prostřednictvím je možné míchat i produkty s alkoholem.
K uvedenému náleží rovněž pestrá nabídka sirupů či směsí na přípravu ledové tříště.
V závěru popisu výrobníku ledové tříště je nutné zmínit působivý design a rovněž možnost doplnění varianty automatického doplňování van ve variantě: („POST-MIX; PRE-MIX“)

 



Svým výrobkem inovativní zmrzlinové vitríny překračují hranice dosavadních zvyklostí. Je to již několik roků, co tento druh vitríny spatřil světlo světa, a jak se na letošním SIGEPU ukázalo, má stále mnoho prostorů v nichž je možno uplatnit architektonickou a technologickou úpravu. Kruhový tvar s otáčivým úložným prostorem není jenom designovou upoutávkou, ale především  praktickým záměrem prostorového řešení a prezentací zmrzlinové nabídky. Autoři projektu poměrem šíře a výšky vitríny při otáčivém pohybu rondelu se zmrzlinovými vaničkami, dospěli do ideální shody zorného úhlu pohledu zákazníka (při průměrné výšce člověka) a umožnění jeho soustředění na jednotlivé typy zmrzlin bez rušivých vlivů okolních pohledů.
Variabilní objem nádobek 3, 5 a 7 litrů umožňuje jejich výměnu podle frekvence či požadavků zákazníků.




Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.