Cukrář.cz

Reklama



CULINARY WORLD CUP LUXEMBOURG - USA / - 4.

fiogf49gjkf0d

 Spojené států americké -3. místo, 2 zlaté medaile

V úvodu lze rovnou říci, že američtí hromotlukové si lepší pořadí pohoršili provedením pětichodového menu a předkrmy, včetně cukrárny. V osmiporcové míse a fingerfoodech drželi vyrovnaný krok s nejlepšími v této kategorii se Švédy, a dokonce o dvě desetiny předčili i celkového vítěze Singapur. Ale pak se v dalších disciplínách dostal jejich výkon na nakloněnou rovinu a vidina celkového prvenství se začala pozvolna svažovat do dálav.



Zvrat mohl už přinést pouze absolutní výkon v teplém souboji, ale ten ještě navýšil už daný rozdíl a to, bez jedné desetiny, na 7 bodů. Na vyšší pozici to už v žádném případě nebylo, ale vzato z druhé strany na obhajobu třetího místy před čtvrtými Švýcary to bylo dostatečné.

 
 
 
  

Týmový šéf byl jedním z členů výboru, který rozhodl o změně pravidel v teplé kuchyni. Tohle předpisové nóvum považuje za spravedlivé a mantinely pro výkon teplé kuchyně tak mají pro všechny stejný plošný i délkový rozměr. Skončila tím éra toho, že nám na akční soutěž přijelo 80 procent hotových výrobků, kdy soutěž ve vaření byla spíše soutěží v kompletaci surovin.
Americká reprezentace, jako každý zámořský tým, vynaložil největší finanční náklady na přepravu osob a materiálu a o zajištění finanční  stránky se postarali soukromí sponzoři.

 
 
 
  

Rovněž jsme se pozeptali na poslední pohárové vystoupení v Singapuru, kde se vyskytly názorové rozdíly na hodnotitelský metr asijských rozhodčích. Vedoucí americké výpravy uvádí, že tento problém vidí spíše v tom, že se některé týmy snaží přizpůsobovat svou kuchyni místním trendům, kdy tak opomíjí identitu své vlastní kuchyně. Oni, uvádí dále, jsou Američané a vaří proto americkou kuchyni.

 
 

Šéf americké reprezentace je vedoucím potravinářské značky UNILEVER v USA a s týmem již spolupracuje dlouhé roky, kdy se pouze občasně mění jeho pozice.
Dále nás zajímalo, zda Amerika, coby národní reprezentační tým mívá před evropskou soutěží  po nějakou dobu aklimatizační přípravu, v níž si navyká na evropský způsob funkce spotřebičů a dalším evropských odlišností. Dostalo se nám odpovědi, že americký tým takovouto přípravu nemá a ani by si to z finančního hlediska nemohl dovolit. Tímto způsobem se ale připravuje americký vojenský tým, který je financován ze státních prostředků.

 
Reprezentanti Spojených států amerických považují Luxemburk za druhou nejvýznamnější soutěž světa a výsledku přikládají velkou váhu, protože je nejenom prověřením současné kondice týmu, ale i již vážnou přípravou na olympiádu.

Ke třem nejlepším týmům 11. ročník světového kulinářského poháru v Luxemburku náleží ještě jedna poznámka. Všechny tyto týmy zaslaly do vrcholového boje pouze svá seniorská družstva a nikoli juniorská.

- pokračování -



Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.