�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


CULINARY WORLD CUP LUXEMBOURG - USA / - 4.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 03.12.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1467

Ameriètí hromotlukové si lepší poøadí pohoršili pìtichodovým menu a pøedkrmy, vèetnì cukrárny. V osmiporcové míse a fingerfoodech drželi vyrovnaný krok s nejlepšími v této kategorii se Švédy.

fiogf49gjkf0d

 Spojené státù americké -3. místo, 2 zlaté medaile

V úvodu lze rovnou øíci, že ameriètí hromotlukové si lepší poøadí pohoršili provedením pìtichodového menu a pøedkrmy, vèetnì cukrárny. V osmiporcové míse a fingerfoodech drželi vyrovnaný krok s nejlepšími v této kategorii se Švédy, a dokonce o dvì desetiny pøedèili i celkového vítìze Singapur. Ale pak se v dalších disciplínách dostal jejich výkon na naklonìnou rovinu a vidina celkového prvenství se zaèala pozvolna svažovat do dálav.



Zvrat mohl už pøinést pouze absolutní výkon v teplém souboji, ale ten ještì navýšil už daný rozdíl a to, bez jedné desetiny, na 7 bodù. Na vyšší pozici to už v žádném pøípadì nebylo, ale vzato z druhé strany na obhajobu tøetího místy pøed ètvrtými Švýcary to bylo dostateèné.

 
 
 
  

Týmový šéf byl jedním z èlenù výboru, který rozhodl o zmìnì pravidel v teplé kuchyni. Tohle pøedpisové nóvum považuje za spravedlivé a mantinely pro výkon teplé kuchynì tak mají pro všechny stejný plošný i délkový rozmìr. Skonèila tím éra toho, že nám na akèní soutìž pøijelo 80 procent hotových výrobkù, kdy soutìž ve vaøení byla spíše soutìží v kompletaci surovin.
Americká reprezentace, jako každý zámoøský tým, vynaložil nejvìtší finanèní náklady na pøepravu osob a materiálu a o zajištìní finanèní  stránky se postarali soukromí sponzoøi.

 
 
 
  

Rovnìž jsme se pozeptali na poslední pohárové vystoupení v Singapuru, kde se vyskytly názorové rozdíly na hodnotitelský metr asijských rozhodèích. Vedoucí americké výpravy uvádí, že tento problém vidí spíše v tom, že se nìkteré týmy snaží pøizpùsobovat svou kuchyni místním trendùm, kdy tak opomíjí identitu své vlastní kuchynì. Oni, uvádí dále, jsou Amerièané a vaøí proto americkou kuchyni.

 
 

Šéf americké reprezentace je vedoucím potravináøské znaèky UNILEVER v USA a s týmem již spolupracuje dlouhé roky, kdy se pouze obèasnì mìní jeho pozice.
Dále nás zajímalo, zda Amerika, coby národní reprezentaèní tým mívá pøed evropskou soutìží  po nìjakou dobu aklimatizaèní pøípravu, v níž si navyká na evropský zpùsob funkce spotøebièù a dalším evropských odlišností. Dostalo se nám odpovìdi, že americký tým takovouto pøípravu nemá a ani by si to z finanèního hlediska nemohl dovolit. Tímto zpùsobem se ale pøipravuje americký vojenský tým, který je financován ze státních prostøedkù.

 
Reprezentanti Spojených státù amerických považují Luxemburk za druhou nejvýznamnìjší soutìž svìta a výsledku pøikládají velkou váhu, protože je nejenom provìøením souèasné kondice týmu, ale i již vážnou pøípravou na olympiádu.

Ke tøem nejlepším týmùm 11. roèník svìtového kulináøského poháru v Luxemburku náleží ještì jedna poznámka. Všechny tyto týmy zaslaly do vrcholového boje pouze svá seniorská družstva a nikoli juniorská.

- pokraèování -


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku