Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC 2009 - /1.

fiogf49gjkf0d

XIV. ročník národní soutěže Gastro Hradec, IV. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a XIV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
Místo konání: Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Pořádá pobočka: pobočka východní Čechy

Největší česká gastronomická soutěž konaná již po čtrnácté v 9. největším městě České republiky, jež v sobě slučuje architektonickou minulost s její  současnou moderní tváří v návaznosti na široký areál přírodního uskupení  a z nich vyplývající ustálená přezdívka salón republiky,   vpisuje do podtextu své charakteristiky též další významový pojem pod názvem SALÓN GASTRONOMICKÝCH SOUTĚŽÍ.
Tradiční disciplíny kuchařského a cukrářského oboru s přítomností carvingu, mající svůj pravidelný chod, obohatila transponace dalšího soutěžního útvaru, kdy posledně jmenovaný populární hit ve vyřezávání z ovoce a zeleniny vnesl do ustálené tóniny dosavadního průběhu soutěžní novotvar v podobě pořádání kvalifikace pro své premiérové mistrovství Evropy.

(na horním obrázku vítězové kuchařské a cukrářské kategorie Radek David a Pavlína Klopštofová, mistři republiky a držitelé poháru Rudolfa Přibyla).

Cukrář senior 

C/1
Mísa Petits Fours pět druhů po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodně doplňuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 
C/2
Šest samostatných stejných dezertů a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma

 C/3
Čtyři rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
 
Cukrář junior do 21 let

C/J1
Dva různé slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci

 C/J2
Mísa Petits Fours čtyři druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 
C/J3
Šest samostatných talířových dezertů

 Zvláštní kategorie 

 Z/C
  „Artistika“ skulptura z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo,tuk...)
 
 Z/Z
  „Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
 
Z/JC

Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorů do 21 let – zadání stejné jako u seniorů

KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ

H/K
Kuchařský výrobek – volné téma

H/C
Cukrářský výrobek – volné téma

H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma

SOUTĚŽ DRUŽSTEV

D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)
 
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)

Výsledky kategorie cukrář senior



1. Pavlína Klopštofová - mistr republiky a pohár Rudolfa Přibyla - SŠŘaS Děčín
2. Alena Kirpalová - Regionání tým Praha
3. Lucie Benešová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec

Výsledky kategorie cukrář junior

1. Veronika Kadubcová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
2. Michal Jaňour- Juniorský národní tým
3. Lenka Bazlerová - HŠ Mariánské Lázně

Celkové výsledky zde

- pokračování -

 



Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.