�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTROHRADEC 2009 - /1.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 03.04.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1201

Nejvìtší èeská gastronomická soutìž konaná již po ètrnácté v 9. nejvìtším mìstì Èeské republiky, vpisuje do podtextu své charakteristiky též další významový pojem pod názvem SALÓN GASTRONOMICKÝCH SOUTÌŽÍ.

fiogf49gjkf0d

XIV. roèník národní soutìže Gastro Hradec, IV. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù a XIV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
Místo konání: Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Poøádá poboèka: poboèka východní Èechy

Nejvìtší èeská gastronomická soutìž konaná již po ètrnácté v 9. nejvìtším mìstì Èeské republiky, jež v sobì sluèuje architektonickou minulost s její  souèasnou moderní tváøí v návaznosti na široký areál pøírodního uskupení  a z nich vyplývající ustálená pøezdívka salón republiky,   vpisuje do podtextu své charakteristiky též další významový pojem pod názvem SALÓN GASTRONOMICKÝCH SOUTÌŽÍ.
Tradièní disciplíny kuchaøského a cukráøského oboru s pøítomností carvingu, mající svùj pravidelný chod, obohatila transponace dalšího soutìžního útvaru, kdy poslednì jmenovaný populární hit ve vyøezávání z ovoce a zeleniny vnesl do ustálené tóniny dosavadního prùbìhu soutìžní novotvar v podobì poøádání kvalifikace pro své premiérové mistrovství Evropy.

(na horním obrázku vítìzové kuchaøské a cukráøské kategorie Radek David a Pavlína Klopštofová, mistøi republiky a držitelé poháru Rudolfa Pøibyla).

Cukráø senior 

C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodnì doplòuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 
C/2
Šest samostatných stejných dezertù a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma

 C/3
Ètyøi rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
 
Cukráø junior do 21 let

C/J1
Dva rùzné slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci

 C/J2
Mísa Petits Fours ètyøi druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
 
C/J3
Šest samostatných talíøových dezertù

 Zvláštní kategorie 

 Z/C
  „Artistika“ skulptura z cukráøských surovin (karamel, èokoláda, marcipán, slané peèivo,tuk...)
 
 Z/Z
  „Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
 
Z/JC

Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorù do 21 let – zadání stejné jako u seniorù

KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ

H/K
Kuchaøský výrobek – volné téma

H/C
Cukráøský výrobek – volné téma

H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma

SOUTÌŽ DRUŽSTEV

D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
 
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì tøi v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)

Výsledky kategorie cukráø senior



1. Pavlína Klopštofová - mistr republiky a pohár Rudolfa Pøibyla - SŠØaS Dìèín
2. Alena Kirpalová - Regionání tým Praha
3. Lucie Benešová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec

Výsledky kategorie cukráø junior

1. Veronika Kadubcová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
2. Michal Jaòour- Juniorský národní tým
3. Lenka Bazlerová - HŠ Mariánské Láznì

Celkové výsledky zde

- pokraèování -

 


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku