Cukrář.cz

Reklama



Hvězda Michelin pro pražské Allegro!!!

fiogf49gjkf0d

Odvěký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. března pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém městě Pražském, v jejíž  nabídkové náplní je  italská, středomořská a klasická kontinentální kuchyně.



V době kdy na podzim loňského roku převzal v Allegru šéfkuchařkou roli Andrea Accordi, nositel nejvyššího kulinářského ocenění Michelin z roku 2004 v italské restauraci Onice ve Florencii, bylo zasvěceným patrné, že dlouho kumulovaná nadstandardní kvalita některých pražských restaurantů se stane průrazným hrotem v překonání nejvyšší kulinářské mety světa. Stačila doba půl roku a Praha, potažmo i Česká republika se může pyšnit historicky prvou kulinářskou hvězdou Michelin, kdy tomuto zisku před několika dny předcházela předzvěst této mimořádné události v podobě uznání pokroku české gastronomie v uspořádání evropské konference organizace WACS za přítomnosti 25 prezidentů.
Nejvyšší ocenění české gastronomii prostřednictvím restaurantu Allegro,  znamenající v překladu a v použití hudebního názvosloví radostně, je zároveň oceněním všech gastronomů, kteří svým umem a soutěžními výsledky na světových předních scénách přiměli k soustředění pohledů  světových kulinářských odborníků na gastronomické srdce Evropy, kteří v uznání a pokroku nad výsledky české kulinářské práce vynesli verdikt snů v ocenění nejprestižnějšího uznání hvězdy Michelin.
Shodou okolností jsme měli možnost se s Adreem Accordi setkat před dvěma dny v Brně na potravinářském veletrhu Salima v roli porotce na prestižní soutěži BOSUCE d´Or, kdy  v době stylizace reportáže o této soutěži jsme při obdržení zprávy o udělení Michelina pro restauraci Allegro tuto reportáž přerušili a přineseme ji na našem portálu v zítřejším dopoledni.

Redakce gastronomického portálu Cukrar.cz a GastroNews.cz s veškerou upřímností a srdečností blahopřeje kompletnímu personálu restaurantu Allegro v Hotelu Four Season na čele s šéfkuchařem Adreem Accordi, všem gastronomům celého Česka, kteří svou příkladnou a reprezentativní prací a svými soutěžními výsledky se svou měrou též podíleli na zisku nejvyššího světového ocenění.




Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.