�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Hvìzda Michelin pro pražské Allegro!!!

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 10.03.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1068

Odvìký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. bøezna pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém mìstì Pražském, v jejíž nabídkové náplní je italská, støedomoøská a klasická kontinentální kuchynì.

fiogf49gjkf0d

Odvìký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. bøezna pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém mìstì Pražském, v jejíž  nabídkové náplní je  italská, støedomoøská a klasická kontinentální kuchynì.



V dobì kdy na podzim loòského roku pøevzal v Allegru šéfkuchaøkou roli Andrea Accordi, nositel nejvyššího kulináøského ocenìní Michelin z roku 2004 v italské restauraci Onice ve Florencii, bylo zasvìceným patrné, že dlouho kumulovaná nadstandardní kvalita nìkterých pražských restaurantù se stane prùrazným hrotem v pøekonání nejvyšší kulináøské mety svìta. Staèila doba pùl roku a Praha, potažmo i Èeská republika se mùže pyšnit historicky prvou kulináøskou hvìzdou Michelin, kdy tomuto zisku pøed nìkolika dny pøedcházela pøedzvìst této mimoøádné události v podobì uznání pokroku èeské gastronomie v uspoøádání evropské konference organizace WACS za pøítomnosti 25 prezidentù.
Nejvyšší ocenìní èeské gastronomii prostøednictvím restaurantu Allegro,  znamenající v pøekladu a v použití hudebního názvosloví radostnì, je zároveò ocenìním všech gastronomù, kteøí svým umem a soutìžními výsledky na svìtových pøedních scénách pøimìli k soustøedìní pohledù  svìtových kulináøských odborníkù na gastronomické srdce Evropy, kteøí v uznání a pokroku nad výsledky èeské kulináøské práce vynesli verdikt snù v ocenìní nejprestižnìjšího uznání hvìzdy Michelin.
Shodou okolností jsme mìli možnost se s Adreem Accordi setkat pøed dvìma dny v Brnì na potravináøském veletrhu Salima v roli porotce na prestižní soutìži BOSUCE d´Or, kdy  v dobì stylizace reportáže o této soutìži jsme pøi obdržení zprávy o udìlení Michelina pro restauraci Allegro tuto reportáž pøerušili a pøineseme ji na našem portálu v zítøejším dopoledni.

Redakce gastronomického portálu Cukrar.cz a GastroNews.cz s veškerou upøímností a srdeèností blahopøeje kompletnímu personálu restaurantu Allegro v Hotelu Four Season na èele s šéfkuchaøem Adreem Accordi, všem gastronomùm celého Èeska, kteøí svou pøíkladnou a reprezentativní prací a svými soutìžními výsledky se svou mìrou též podíleli na zisku nejvyššího svìtového ocenìní.



Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku