Cukrář.cz

Reklama



Veletrh G+H

fiogf49gjkf0d

Mezinárodní veletrh G + H s obroční periodou je zaměřen na gastronomii, hotelové služeby a veřejné stravování, které svým nezastupitelným významem vytváří dynamické odvětví v němž se prezentují oborové firmy přivádějící do hal pavilonů odborné publikum.
Předmětem zájmu se stává široký sortiment potravinářských produktů, nápojů, technických a technologických zařízení, technologie zpracování surovin a pokrmů. Předmětem prohlídky jsou výkonnější a technicky vyspělá zařízení kuchyňských provozů, odborně vzdělaný personál, moderní technologie zpracování pokrmů, hygiena, vybavení a servis v hotelech i restauracích. Prezentuje se zde též široká škála potravinářských produktů od největších dodavatelů, až po malé a střední firmy.

Významnou součástí veletržní gastronomie tvoří technika vytvářející spojitost s provozem gastronomických zařízení, včetně vybavení interiérů a výpočetní techniky.
Potravinářský veletrh provází taktéž pořádání tématických fór a vzdělávacích pořadů včetně praktických ukázek různorodé přípravy pokrmů, včetně hygieny, potravinářské legislativy a zdravé výživy.

Nedílnou součástí brněnských gastroveletrhů byla již po třinácté největší česká juniorská kulinářské soutěž Gastro Junior Nowaco Cup, pořádaná Asociací Kuchařů a cukrářů ČR v pořadatelské režii SOŠ a OU PaS Brno.
Soutěž sestává z pódiové kuchařské, cukrářské a číšnické tvorby.

V provedení mnohých tuzemských firem se návštěvníci mohli seznámit např. s výrobou pravých čokolád a polev pro máčení mražených smetanových krémů a pekařských a cukrářských výrobků, s produkcí fondantové hmoty, instantních kakaových směsí a nápojů. Výroba bonboniér, dezertů, snídaňových krémů, tyčinek a dalších.

Dále veletrh umožňoval kontakt s firmami zabývající se výrobou snacksů, kuliček do polévky, směsí sušeného ovoce nebo balení a dražování suchých plodů, ořechů a olejnatých semen.
Nechyběly firmy jejichž výrobní níplní je výroba čokoládových specialit.
cukrářských výrobků a zmrzliny.
Návštěvník veletrhu měl možnost porovnat nabízenou produkci výrobců a prodejců pekařských a cukrářských směsí včetně náplní. Taktéž zlepšujících přípravků do chleba a pečiva, celozrnné cereálie, výrobky pro gastro. Přítomny byly i polotovary pro cukrářské náplně a zdobení

V kávovém segmentu se mimo jiné, prezentovala značka SEGAFREDO ZANETTI svojí evolucí ve službách chuti, jak hlásal reklamní slogan jejího výrobku. Tento italský výrobek s označením SZO1,navržený firmou San Marco, předním výrobcem profesionálních kávovarů, vytvářející součást koncernu Segafredo Zanetti.
Nový model je vybaven dvěma bojlery, jedním na přípravu kávy a studené vody a druhým na tvorbu páry. Důležitým prvkem je změkčovač vody, odstraňující vápník obsažený ve vodě a bránící usazování vodního kamene uvnitř kávovaru.
Jeho evoluční význam spočívá v systému předvlhčení kávové kapsle před samostatnou přípravou kávy a dále ve způsobu tvorby páry a horké vody.
SZO1 je ideální pro přípravu  kapučína a horké čokolády. Kávovar lze též opatřit kapučinátorem pro snadné zpěňování mléka.
Tento všestranný kávovar funguje jako bar přímo ve vaší domácnosti s předností minimálního nároku prostoru na jeho umístění.

Kromě uvedeného se SEGAFREDO ZANETTI prezentovala nabídkou tří druhů kávové nabídky, a to Mild, Extra Mild a Extra Strong
Dále několika druhy balených káv a 14 položkami kávových doplňků typu cukru, čokoládek ke kávě, smetany, kakaa a  12 druhy čaje.

Gastronomický trh nových členských států EU roste (v České republice meziročně téměř o 7 %) a spolu s ním stoupají i nároky na kvalitu poskytovaných služeb. Trendem je výkonnější a technicky vyspělejší zařízení kuchyňských provozů, moderní technologie zpracování pokrmů, vysoká úroveň hygieny, kvalitnější vybavení a servis.
Příležitostí k seznámení se s uvedenými atributy bývá právě při veletrhu G+H v roce lichém, či vždy v roce následujícím na veletržní akci SALIMA.
Kromě uvedeného se přítomní zájemci mohou stát přímými účastníky rozličných druhů seminárních tématických akcí, jako byly příkladně:

Systémy managementu bezpečnosti potravin HACCP a ČSN ISO 22000, TÜV SÜD Czech s.r.o. – seminář

Tisková konference Svazu obchodu a cestovního ruchu České republiky a ČON – Moderní obchod

V expozici Státního zemědělského intervenčního fondu v pavilonu A2 se  prezentovalo 27 špičkových českých výrobců, nositelů ocenění KlasA, jejichž výrobky jsou určeny pro oblast gastronomie a veřejného stravování.

Doplňkový program veletrhu G+H tvoří pokaždé při jeho pořádání i největší juniorská gastronomická soutěž GASTROJUNIOR - NOWACO CUP.
Podrobné reportáže jsme již přinesli v předchozích dnech na našich obou portálech Gastronews.cz a  Cukrar.cz. Dnes připomeneme vítěze a jejich práce v cukrářských soutěžích.


  

zleva: J. Tykalová - M. Jaňour - A. Semerádová

A. Semerádová
 Variace českého perníčku  s povidly a vanilkové zmrzliny, dolněná smetanovými jáhlami, vinnou omáčkou a karamelovou hruškou

M. Jaňour
Čokoládový dortík se švestkovými povidly doplněný věžičkou z bílé čokolády se smetanovým krémem, čerstvou jahodou a hruškovou omáčkou ochucenou vanilkou

J. Tykalová
Klatovská muzika ze směsi sušeného ovoce, čokoládový špalíček doplněný staročeskou povidlovou omáčkou s tvarohovými noky a vinnou pěnou



Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.