Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2007: PŘEHLÍDKA CUKRÁŘSKÉHO UMĚNÍ

fiogf49gjkf0d

Po výjimečném úspěchu uplynulého ročníku budou k vůdčímu světovému veletrhu  s tématickým všeobecným zaměřením na cukrářský obor přidány další akce:

‘Buontalenti d’Oro’ trofej za zmrzlinu  a Pekařský pohár SIGEPu ‘Bread Cup’ v sektoru pečení chleba

28. Mezinárodní veletrh tradiční výroby zmrzliny, cukrářství a pekařství
(Rimini Fiera, 20.-24.ledna 2007)
Letošní významná víceoborová gastronomická událost je pro letošní   rok rozšířena i pro kuchaře, pro něž je připravena nabídka exluzivních poznatků středomořské kuchyně a s ní spojených surovin a ingrediencí. Pro letošní již 28.ročník vyšli pořadatelé svým odborným návštěvníkům vstříc tématickou specifikou rozdělenou do dvou, níže blížeji specifikovaných námětových oblastí.

Na veletrh se pořádají dva zájezdy na SIGEP 2007:

pro obchodníky s možností účasti programu obchodních jednání – 19.-22.ledna
pro mistry odborné praxe, pedagogy, cukráře, kuchaře – s možností účasti na odborném kurzu- získání certifikátu – 20.-24.ledna
Téma kurzu:
Technologie přípravy pokrmů, středomořská strava – nejen ryby, mořské plody, byliny, olivový olej a další.
Italská gastronomie – praktická cvičení pod vedením italských  mistrů, tlumočení do českého jazyka, degustace

Program:
1. předkrmy
2. domácí těstoviny + omáčky
3. pokrmy z ryb a mořských plodů
4. pizza a pokrmy z pizzového těsta
5. zelenina, užití olivových olejů a bylin

Nabízíme účast na obchodních jednáních, kdy organizátor poskytne informace o Vašem zájmu vystavovatelům a připraví program obchodních  jednání. Jedná se o krátká cca 20 min. setkání při , kterých dochází k prvním obchodním kontaktům .  Tyto jednání jsou na stáncích vystavovatelů nebo máte stůl v prostoru vyhrazeném těmto jednáním. Tato výjimečná nabídka, Vám může zefektivnit  obchodní úspěšnost návštěvy veletrhu  SIGEP 2007

Obchodní jednání připravuje:
Ing. Jan Voda ICS , zastoupení Výstaviště Rimini pro ČR a SR, Wolkerova 9, 160 00 Praha 6. tel. 224312163, fax:224312164, e.mail:j.voda@ics-prague.cz,
www.ics-prague.cz 
Rimini Fiera S.p.A., pí. Roberta Masini , Via Emilia, 155, 47900 Rimini, e.mail:
r.masini@riminifiera.it, www.riminifiera.it , www.sigep.it

I T Á L I E - VELETRH SIGEP 2 0 0 7

28. ročník Mezinárodního veletrhu tradiční výroby zmrzliny, cukrářství, pekařství  SIGEP bude uspořádán Výstavištěm Rimini od soboty 20.ledna do středy 24.ledna 2007. Navazujíce na výjimečný úspěch z roku 2006 s dalším nárůstem počtu návštěvníků (výsledný počet  dosáhl  84. 722, což byl 12% nárůst oproti roku 2005), bude SIGEP 2007 zaujímat plochu přibližně o velikosti 90.000m2 a je očekáváno přes 700 vystavovatelů.

Průhledné kontrolní mechanismy
Od roku 2006 jsou veškerá statistická data, které uvádí Rimini Fiera kontrolována ISF ( Istituto di certificazione dei dati statistici fieristici). Značka ISF se stala synonymem pro průhlednost a  věrohodnost.

VELKOLEPÁ OBCHODNÍ PŘEHLÍDKA
Přehlídka SIGEP 2007 bude předvádět technologická vybavení, stroje, zařízení, suroviny, ingredience, doplňky, dekorace, služby a publikace pro tři výše zmíněné sektory tradiční výroby. Vedle tří velkých výstavních oblastí věnovaných výrobě zmrzliny, cukrářství a pekařství (SIGEP BREAD Technologie a surové materiály pro pekařství) se zde budou nacházet také speciální sekce “SIGEP Arreda”  - vybavení provozoven a “SIGEP Decora”. dekorace. Čokoláda bude vyzdvižena v sektoru nazvaném “ChocoSigep – suroviny, technologie a výroba kvalitní čokolády”.

Gabriella de Girolamo, projektový manager veletrhu, vysvětluje: “SIGEP dosáhl a upevnil si světovou vůdčí pozici  v sektoru výroby zmrzliny, na cukrářském trhu se stal klíčovým veletrhem evropské úrovně.V oblasti pekařství dělá velké pokroky. To potvrzují čísla dosažená v minulém ročníku: 25%ní nárůst mezinárodní účasti s 11.741 návštěvníky ze 111 zemí. To je směr, kterým jsme se ubrali, velký mezinárodní profil. Velký důraz též klademe na kooperaci s mezinárodními oborovými asociacemi. Naším cílem pro rok 2007 je výrazně zvýšit tento profil.”

PRVNÍ VELKÉ AKCE SIGEPU 2007:
TROFEJ “BUONTALENTI D’ORO” A “CHLEBOVÝ POHÁR SIGEPU”
Po výjimečném úspěchu Světového poháru zmrzliny v roce 2006 (opět se bude konat v Rimini v 2008), který v minulém roce vyhrála Itálie, plánují organizátoři SIGEPu velké události také pro ročník 2007. Organizace dvou z nich je již na pokročilé úrovni.

21. a 22. ledna, během tradičního setkání s akcí pod názvem “Podává se zmrzlina”, se uskuteční první ročník Trofeje ‘Buontalenti d’Oro’. Každé dva roky bude tato mezinárodní soutěž týmů, organizovaná ve spolupráci SIGEPu a Cogel-Fipe Confcommercio, zaměřovat pozornost příznivců oboru na nové hranice konzumace zmrzliny.
Bernardo Buontalenti, architekt z Florencie z konce 16. století a začátkem 17., je také znám pro speciální pozornost se kterou připravoval své přepychové bankety. Nicméně ze všeho nejvíc je znám pro dort, který připravoval při příležitosti návštěvy španělské delegace. Mléko, vejce, cukr a “dotek vína” smíchané a šlehané v původním zmrzlinovém stroji. Nový produkt, který měl změnit historii gastronomie byl servírován u stolu rodiny Medici: nyní je znám jako zmrzlina.
25 národních týmů ze všech kontinentů byl pozváno na 1.trofej ‘Buontalenti d’Oro’ a prvních osm registrovaných bude tvořit skupinu soutěžících. Každý tým, složený z šéfkuchaře a zmrzlináře, bude navrhovat recepty na zmrzliny, které mají být podávány během jídla a mají být s pokrmem sladěny. Zmrzlina a techniky její přípravy se v současnosti staly součástí menu většiny vyspělých cateringů.

Druhou velkolepou akcí, tentokrát v sektoru pečení chleba, je první ročník “BRED CUP“ “PEKAŘSKÝ  POHÁRU SIGEPU”, evropskou týmovou soutěží organizovanou SIGEPem a koordinovanou klubem Arti & Mestieri.
V tomto případě, deset národů reprezentovaný mistry pekaři bude soutěžit v pečení chleba dle jejich národní tradice a jednom novátorském typu,  suchý kynutý pekárenský dort a chlebovou skulpturu reprezentující historický monument jejich země původu.
Soutěž se bude konat každé dva roky a pekaři budou pozváni z Portugalska, Španělska, Francie, Belgie, Bulharska, Anglie, Irska, Itálie, Israele, Řecka a Chorvatska, aby vytvořili skupinu deseti soutěžících zemi. Stejně jako etapa soutěže, bude se konat také  (placená) ochutnávka produktů, kterou bude nutno zarezervovat a celý výtěžek bude věnován na charitu.
Po loňské zkušenosti s Palestinou, je záměrem soutěže otevřít, za pomoci získaných prostředků, pekařství ve zvláště chudých oblastech světa.

SVĚTOVÝ MISTR ČOKOLÁDY: ČOKOLÁDA DO POPŘEDÍ
Na závěr bude SIGEP 2007 představovat pro zákazníky prestižní iniciativy v cukrářském sektoru, jako  například případ národního cukrářského mistrovství a bude také zaměřovat pozornost na čokoládu, jejíž  spotřeba v Itálii stále narůstá.
Spolupráce s Barry Callebaut umožní Rimini hostit Italský výběr světových mistrů čokolády, v kombinaci s výstavou skulptur vytvořených k této příležitosti. Stejně jako tato událost, budou se konat ještě další akce zasvěcené čokoládě na vysoce profesionální úrovni.

Pozvánka na odborný zájezd - tématickou pracovní cestu

28.Mezinárodní veletrh tradičních výrobců zmrzliny, pekařských výrobků a cukrovinek

Odborný kurz – IAL Cesenatico, vzdělávací institut, možnost získání certifikátu

Součástí je obsáhlý doprovodný program konferencí, soutěží a dalších událostí. Z programu pro rok 2007: „BRED CUP“ –„Pekařský pohár SIGEPu“ – evropská teamová soutěž, „BOONTALENTI d´ORO“-  „podává se zmrzlina“ - Národní cukrářské mistrovství - soutěž seniorů a juniorů. Kvalifikace pro světové mistrovství cukrářů v roce 2008. FOOD EXPERIENCE DESIGN  - design v potravinářství

OBORY:
• Cukrářské a pekařské výrobky, polotovary, ingredience a suroviny.
• Zmrzlinářské výrobky, polotovary, ingredience a suroviny, kornouty, oplatky.
• Stroje pro výrobu a balení cukrovinek
• Stroje a vybavení pro zmrzlinářství
• Zařízení a příslušenství pro tradiční výrobu sladkého pečiva a chleba
• Vnitřní vybavení všech druhů provozoven
• Chladící pulty a boxy, stříbrné a skleněné nádobí
• Dekorace pro prodejny cukrovinek a zmrzliny

Termín     20. - 24. ledna 2007  (sobota - středa)

Program

sobota- odjezd z ČR v odpoledních hodinách,
neděle - příjezd na místo v neděli ráno, celodenní návštěva veletrhu s průvodcem – tlumočníkem,  večeře, nocleh
pondělí – snídaně, návštěva veletrhu s tlumočníkem, možnost účasti na seminářích, programech, prohlídka Rimini, možnost nákupů, večeře, nocleh
úterý – snídaně, kurz ve IAL Cesenatico, oběd, osobní volno, možnost návštěvy Cesenatica, přístav, muzeum lodí, rybí trhy, návštěva obchodního centra IPER, nákupy, občerstvení, v nočních hodinách přejezd do ČR
příjezd ve středu dopoledne
Cena:  5. 000,- Kč / os.   (zájezd se koná při minimálním počtu 35-ti osob)
Cena zahrnuje:
2 x ubytování se snídaní , 2 x večeře+1 x oběd, služby delegáta - tlumočníka, doprava luxusním autokarem, VIP vstupenky na veletrh, katalog, odborný kurz- s možností získání certifikátu
Doprava autokarem, trasa :   Pardubice - Praha - Jihlava - Brno - Břeclav - Itálie a zpět

Pořádá:
ALFA TOUR s.r.o. , Mgr. Renata Kopecká, tel/ fax : 469 630 447 / 469 638 918

Ve spolupráci s:
Zastoupením Výstaviště Rimini pro ČR, SR, Ing. Jan Voda– Wolkerova 9, 160 00 Praha 6, tel. 224312163, e.mail.:
j.voda@ics-prague.cz, www.ics-prague.cz
IAL Cesenatico, Viale Carduci 225, Cesenatico - Italia



Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.