Cukrář.cz

Reklama



Sladké vůně cukrářského Rimini


Tradiční povánoční cukrářskou nadílku pro vyznavače sladkého umění má v torně dárků nachystanou italský Ježíšek.
Veletrh SIGEP je ve stoupající návštěvnické tendenci sladkým dostaveníčkem těch, kteří si zvolili bílou potravinářské profesi za své povolání, ale taktéž i příznivců tohoto oboru na cukrářském veletržním festivalu v italském Rimini. Akce je svým významem, stejně tak i rozsahem jednou z největších v Evropě mající vystavovatele nejenom ze starého kontinentu, ale též i z Asie a Ameriky. Návštěvnické davy, přesahující počet 100 000, rozšiřují ve stoupající tendenci též i návštěvníci z Česka. Rimini je dokonalou přehlídkou a  propagací cukrářského umu nejlepších profesionálů  oborů zmrzlinářství, pekařství a cukrářství, jejichž počet se dotýká již čísla jednoho tisíce a to na výstavní ploše 95.000 m2 rozdělené podle profesního zaměření do 12 pavilonů.
Samotný veletrh se vyznačuje nejenom výstavním charakterem, ale dnes již nezbytným doprovodným programem v podobě soutěží, prezentací a praktických ukázek různorodých cukrářských technik surovin a technologií.
Návštěvníci se budou moci seznámit i s významným doplňkem prodeje, kterým je aranžmá cukrárenské výlohy, kdy tento specifický obchodní um budou prezentovat přední italští a němečtí designeři.

Nezbytnou součástí SIGEPu je prezentace zmrzliny s pestrou nabídkou námětových  ozdob k různorodým pohárům, dodejme že ve stylu á la Itália.

Lednový riminský cukrárenský veletrh již předchází kalendář a ve výstavním repertoáru má připraven i praktický kurz s jarním tématem  "Módní Velikonoce" organizovaný italskou cukrářskou akademickou  společností.

Zmrzlina v italském provedení má obdobnou spojitost jako dámská móda s Paříží. Proto na její nespočetnou nabídku je na SIGEPu možno doslovně narazit na každém rohu, kteréhokoliv pavilonu. A to nejenom ve spojitosti s výstavní ochutnávkou, nýbrž i s její specifickou technickou prezentací pod názvem "Zmrzlina a sorbet"  v podání italských specialistů v příslušném oboru.

Do stejného ranku náleží i rozsáhlá akce vyznačující se názvem: Prezentace zmrzlin s účastí v mezinárodních soutěžích: jež vystihuje program "1000 myšlenek pro zmrzlinu roku" organizovaný společností SIGA - Italská zmrzlinová výrobní asociace.

Návštěvník si odnese při návštěvě 27. cukrářského a zmrzlinářského salonu též poučení o novinkách v obalové technice a jejím používání, stejně tak o výrobcích z cukru, čokolády a ledu.
Na své si přijdou příznivci umělecké cukrařiny, která při příležitosti SIGEPu se představí svojí jak výstavní, tak i soutěžní podobou, kdy druhá část je prezentována italským mistrovstvím cukrářů seniorů a juniorů, kdy toto klání poskytuje italským nadějím poslední možnost prověření svého umu před únorovým mistrovstvím světa ve Stuttgartu.
Nezbytností cukrářského festivalu SIGEP jsou i tématické semináře s praktickými ukázkami profesního know how a to ve všech tématických oblastech spojených s bílým řemeslem.
Doposud byla zmínka pouze o cukrářském oboru, a je proto nezbytnou povinností uvést i tu skutečnost, že kromě sladkého odvětví přispějí svým objemným zrnem do potravní mlýnice i kolegové pekařské branže, kteří v Rimini budou mít výrazný výstavní, ale i konzultační podíl ve spojitosti s potravinou  zvanou vezdejší. Způsob prezentace má i tentokráte rozmanitý charakter, ať již ve tvorbě národního klasického pečiva, či v moderních inovacích, a dokonce ve spojitosti s čokoládovou přísadou.
Jak z uvedeného vyplývá, ani v prastarém řemesle se zdaleka nevyčerpaly všechny tvůrčí možnosti, o čemž se nás chystá mezinárodní riminský veletrh přesvědčit.

Ale ani to ještě není vše, neboť akční rádius 27. ročníku SIGEP je obohacen o Mezinárodní setkání evropské pizzerie, která prostřednictvím zástupců hospodářské skupiny ze všech evropských asociací hodlá při tomto setkání  v Rimini ustanovit společnou strategii při výrobě a prodeji tohoto atraktivního pokrmu.

Ale dost již slov. Nejlepší je si vše prohlédnout na vlastní oči a odvézt si zážitky a poznatky přímo z místa prostředí veletrhu SIGEP v přímořském Rimini. Města, které se vyznačuje též historickými pamětihodnostmi.

A zájezd na veletrh SIGEP je možné spojit s odskokem do turistické perličky vzdálené od Rimini pouhých 23 km a kterou je maličký stát San Marino, jenž se klene v nadmořské výšce 750 m na sklaním masívu.
Samotná cesta z Česka do Rimini je atrakcí sama o sobě, kdy se projíždí malebnou scenériií rakouských a italských Alp, kdy cestou se projede 38 tunely (trasa přes Vídeň). A při zpáteční cestě je možné se zastavit v proslulých Benátkách (italsky Venezia), nalézajících se několik kilometrů od trasy k rakouským hranicím.

Termín veletrhu je tradičně dodržován v nejchladnějším měsíci roku,  konkrétně v termínu 21-25. ledna.


Bližší informace získáte zde:


Ing. Jan Voda ICS
zastoupení Rimini Fiera. S.p.A. pro ČR, SR.
tel. 224312163, fax: 224312164
e.mail.j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz, www.sigep.it



Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.