Cukrář.cz

Reklama



Gastro junior 2000

fiogf49gjkf0d
29.2.- 3.3. 2000 se uskutečnil 6. ročník soutěže národní soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie v prostoru brněnského výstaviště v pavilonu H. Soutěžilo se v oborech cukrář, kuchař a číšník. Gastronomické klání bylo vypsáno pro studenty gastronomických škol do věku 21 roků. Národní soutěž byla součástí doprovodného programu 18. mezinárodního veletrhu INTECO, SALIMA, IBUCOB, FRUVEX, VINEX A PIVEX.

Zadání pro pódiovou soutěž oboru cukrář: Příprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného restauračního moučníku, jehož záladní surovinou byla jablka - odrůda "GRANNY SMITH" (osm jablek na jednoho účastníka) a mionimálně jedna ze tří tajných surovin, kterými byly: blumy, zakysaná smetana a tukové polevy mohrenglanz.
- účastník soutěže si ostatní suroviny zajistil podle vlastní úvahy,
- nebyly povoleny hotové korpusy nebo ozdoby,
- před zahájením teoretické části byli soutěžící seznámeni s tajnými surovinami a vybrali si minimálně jednu z nich,
- v časovém limitu 40 minut vypracoval soutěžící recepturu(název výrobku, kalkulaci na 4 porce, technologický postup, nákres),
- časový limit na přípravu před vystoupením : 40 minut,
- časový limit na pódiové vystoupení: 20 minut
- časový limit na úklid pracoviště: 10 minut
Základní kritéria pro odborné hodnocení

Vzhled moučníku
Hodnotila se nápaditost, soulad barev a harmonie vlastního moučníku s ozdobou a doplňky, čistá úprava na talíři, originalita ozdoby, která měla být prostorová. Vhodné je použití moderních prvků ze současného trendu cukrářské výroby.

Chuť a vůně moučníku
Nejdůležitějším kritériem byla vhodnost použitých surovin a souklad jejich chutí, hodnotila se sladěnost chutí moučníku s použitou omáčkou nebo doplňkem. Moučník musel být lehce stravitelný, použité ovoce správně upravené a ochucené.

Pracnost
Moučník musel být zvolen tak, aby jej soutěžící vyrobili v daném časovém limitu. Bylo možno připravovat teplý nebo studený moučník ze surovin z daného spotřebního koše. Hodnotila se předvedená zručnost soutěžícího a rafinovanost výrobku.
Odborná porota
Pavla Berziová - předsedkyně
František Buchal
Marta Gühlová
Vladimír Krofta
Jana Vašinová

Výsledky GASTRO JUNIOR BRNO 2 000 - obor cukrář



zlatý diplom
1. MARKOVÁ Blanka SPV IHC Praha 306 bodů zlatá medaile
2. KOZELKOVÁ Jitka SOU Praha - Braník 279 " stříbrná medaile
3. KRAJČOVÁ Veronika SOU a SOŠ Kroměříž 267 " bronzová medaile
4. KUČEROVÁ Klára SOU a SOŠ Brno 257 " *
5. KOUDELKOVÁ Ludmila SOU Třebíč 219 " stříbrný diplom
6. BRISTENSKÁ Miroslava SOš a SOU Děčín 215 "
7. CHUCHVALCOVÁ Romana SOU U Krbu - Praha 195 "
8. ČERNÁ Martina SOŠ a SOU Teplice 177 "
9. HALADEJOVÁ Šárka SOU Ostrava 172 "
10. RUNDŠTUKOVÁ Kateřina SOU Smiřice 171 "
11. KAŠPARKOVÁ Jana SOU Jesenik 162 " *
12. TUMOVÁ Vladislava ISŠ Chrudim 149 " bronzový diplom
13. BJAČKOVÁ Veronika ISŠ-COP Frenštát p.R. 144 "
14. KVASNICOVÁ Lucie SOU Žďár n. Sázavou 138 "
15. JAKEŠOVÁ Eva SOU Valašs. Meziříčí 134 "
16. NOVÁKOVÁ Šárka SOU Nové Město n. Met. 134 "
17. SEMRÁDOVÁ Helena SOU a HŠ Pelhřimov 126 "
18. NOVÁKOVÁ Jana SOU a SOŠ Ústí n. L. 119 "
19. JARABICOVÁ Alena SOU Mariánské Lázně 102 " *
20. TRŠOVÁ Hana SOU KLatovy 90 " diplom
21. MINÁŘOVÁ Iveta SSOUS a OA Č. Budějovice 58 "


Dnes je úterý 23. července 2019
svátek slaví Libor, zítra Kristýna

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.