Cukrář.cz

Reklama



Rakouská EXPORTOFENZÍVA - šance pro české importéry

fiogf49gjkf0d

Pražský hotel Diplomat hostil ve středu rakouské zástupce gastronomických a exportních firem, které v akci pod názvem Exportiniciativa 1-24, předváděly rakouské speciality. Jednalo se o dílčí ukázku rakouských nabídek, které potravináři alpské země chtějí exportovat do české republiky po našem vstupu do Evropské unie. Těžiště akce vystihoval propagační slogan "Erweitere Märkte für unsere Lebensmittel - Zukunft Europa"( rozšířené trhy pro naše potraviny - budoucnost Evropy).
Celkem 59 vystavovatelských firem se prezentovalo rozsáhlým potravinářským arzenálem typu nápojů, mléčných výrobků, masa a uzenin, lahůdek, zeleniny a ovoce, pekařských a cukrářských produktů, mražených výrobků, těstovin či bio-potravin a mnohých dalších.
Význam akce zvyšovala účast spolkového ministra zemědělství Josefa Prölla (viz.obr.) a viceprezidenta Hospodářské komory Rakouska Richarda Schenze.
Rakouští zástupci vyslovili poznatek, že hranice ve střední evropě ztrácejí smysl, a tato realita je výzvou pro obě strany k úžší spolupráci v potravinářské oblasti a cestovního ruchu.
Rakouská strana ocenila zvýšený zájem českých turistů o rakouské nabídky jak v letním, tak i v zimním období, které jsou nezbytně spojené s konzumací, jež u českých návštěvníků nabývá stále větší obliby a žádanosti a to zejména přírodních potravin.
Tohoto poznatku chtějí naši sousedé využít k dovozu rakouských specialit, které si již získaly trvalou oblibu v Německu a Itálii. Rakouský import se vyznačuje progresivní tendencí, což dokumentuje nárůst exportní kvóty téměř dvaceti procent v rozmezí let 1995 -2002.
Záměrem propagačního dne v hotelu Diplomat bylo, řečeno ústy rakouských představitelů, vyvolat chuť na Rakousko, a to v duchu tradice velkého úseku naší společné historie a společné kuchyně.

Špenátový štrůdl se sýrem

Špenátový štrůdl se sýrem je zhotoven z tažného štrůdlového těsta a plněn na jemno zpracovaným špenátem a sýrem. Vytahované štrůdlové těsto se oproti listovému těstu vyznačuje nízkým obsahem tuku. V kombinaci se zdravým špenátem nabízí všechny přednosti lehké a zdravé kuchyně.

    

  

  


Foto použito od firmy:

 



Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.