Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-1.

fiogf49gjkf0d

 

Největší cukrářský veletrh světa SIGEP v 35. repríze emocí cukrového vábení, rozevřel opětovně svou sladkou náruč návštěvníkům ze širokého spektra světových meridiánů a rovnoběžek.
Rozlehlý prostor tradiční výstavní fiery v přímořském Rimini skýtá prostřednictvím veletržních ploch nepřebernou nabídkovou paletu všeho co má do činění s řemeslem bílého umění. To v případě italského SIGEPU stojí na stabilní surovinové základně s nástavbou mnoha pater nekonečných výrazových prostředků kterými se cukrářský umělecký obor vyznačuje.

Je výrazný rozdíl hovořit o SIGEPU v časových termínech například před dvaceti roky a nyní. Před uvedenou double dekádou se pojem cukrářský SIGEP v širokém rozsahu shodoval s jeho charakteristikou coby cukrářského výstavnictví. Ale tato doba je však již dávnou minulostí a pod týmž označením nalezneme navíc obsáhlý halový komplex, který byl teprve nedávno zbudovaný za jednorázovým účelem samostatného pekařského veletrhu pod názvem výstava A.B. Tech expo! Další priorita á la SIGEP Rimini!
Ale tím zdaleka výčet aktivit riminskéhoo veletrhu není vyčíslen. Když se vysloví Itálie, tak kromě renesanční architektury se mnohým vybaví kromě romance mořské působnosti, především velký žolík zmrzlinového opojení. Ledová pochoutka na tisíce způsobů, a bez velké nadsázky téměř v každé hale v provedení mamutích firem či kolibřích výrobců, ale pokaždé pod jedním vývěsním štítem: kvalita!
A takto je možné pokračovat v citaci seznamu dalších odštěpných prvků cukrářských produktů, náčiní, doplňků, stejně tak v kavárenské oblasti a pochopitelně, že nelze nevynechat čokoládový sortiment, moučnou oblast a vůbec vše co má s cukrářstvím a všemu co se jí i třeba ve vzdálenosti mnoha mil byť, jen vzdáleně dotýká.  To vše obnáší, pro tentokrát ve skromné zmínce, tradiční lednová riminská fiera, jíž by italská mluva shrnula do výroku :
“ Dolce come il miele Sigep!“

Doposud nevyslovenou kapitolou z objemného románu možností nepřeberných nabídek italského veletrhu v Rimini, je strojová vybavenost spojená s tímto oborem. Tím, kdo s každoroční pravidelností podniká pouť do této mekky zmrzlinářských a cukrářsakých veletrhů, je významná brněnská společnost CESK a.s., výhradní dovozce zmrzlinových italských strojů Frigomat na výrobu točené zmrzliny. Progrese této moravské firmy nabyla svého – prozatímního – vrcholu minulého roku v podobě vybudování velkokapacitní  haly v Brně - Maloměřicích na Jarní ulici (viz. banner na titulní stránce) a při vstoupení do jejích útrob nás přivítá rozsáhlá prodejní nabídka vybavení pro restaurace, kavárny, cukrárny a bary, včetně evidenční systémů, nápojové techniky i gastronomické vybavení pro domácnost. A tento údaj je nutno doplnit o velmi důležitou skutečnost, že vše má svůj doplněk v servisní službě.
V čem potěšil FRIGOMAT návštěvníky letošního SIGEPU? Jednalo se o nové ekonomické řady pasterizátorů. Jedná se o typ strojů na točenou zmrzlinu vybavené jednoduchým displayem. Průvodním znakem tohoto typu je účelová jednoduchost mající svůj odraz v ceně.



Tento snímek představuje řadu nejvýkonějších výrobníků točené zmrzliny. Frigomat Class XL, který zvládne 1300 porcí za hodinu. Vyznačuje se větším objemem vaniček.

Ucelená řada modelů KISS, kde zleva doprava jsou novinky:
Model KISS 3P vertikal, určený především pro samoobslužné provozy. Ovládání se nalézá v zadní části stroje. Vedle vpravo nový model KISS 3P power vertikal s oddělenými systémi chlazení a zvýšeným výkonem.

Aplikace modelu KISS 3 Power vertikal, určený pro samoobslužný typ provozu. Jeho přednost je jeho integrace do stěny provozovny.

Na největším cukrářském veletrhu světa byl rovněž přítomen i jeden z největších světových producentů cukrářských a pekařských surovin, který je v českých zemích znám pod názvem IRCA, dominující světovému trhu již téměř jedno století!
Tuzemským producentům zmíněných výrobků je logo této italské společnosti, psáno malými písmeny, důvěrně známo a přichází zpráva, že bude ještě známější, neboť milánská společnost irca, hodlá vstoupit na český trh rovněž se zmrzlinářskými surovinami a přípravky pod názvem Joygelato!
Lze tím již nyní s jistotou říci, že vrcholové letní období s jeho širokým rozsahem slunné a pestré rozmařilosti nabude na své síle v podobě zmrzlinářské pestrosti a bohatosti v podání kvalitních  surovin irca.
Pro doplnění výčtu akční činnosti italské společnosti, jejíž domovina se nalézá na lombardském území, nahlédněme do základní prodejní nabídky, které sestává z kompletní produkce jak cukrářských tak i pekařských komodit, které se rozvětvují do dalších druhů v podobě typu krémů, polev, čokolád, dekorací nebo zlepšujících přípravků, náplní a mnohých dalších.
 - Zmrzlinová značka Joygelato -  to je nový paprsek zmrzlinové chuti na českém trhu!



- pokračování příště -



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.