Cukrář.cz

Reklama



Ika 2008 - Singapurská olympijská poezie / -5

fiogf49gjkf0d

Malá země a velká kuchyně. Tak by bylo možno charakterizovat Singapur, demograficky nejmenší zúčastněnou zemi o počtu obyvatel něco málo přes dva miliony, které jsou navíc ve své drtivé většině soustředěny  ve stejnojmenném hlavním městě.  Tohle „malé nic“ výběžku Zadní Indie je v  současnosti jedinou asijskou zemí, která dokáže na světových soutěžně kuchařských pódiích úspěšně držet  krok s nejužší kulinářskou špičkou světa. Předloňské basilejské prvenství a lucemburská zlatá medajle v symbióze s celkovým třetím místem je dokladem tohoto výroku.
Asijské týmy to nemají na evropsko–amerických soutěžích vůbec jednoduché. Jejich specifickým ingrediencím, hrajících významnou chuťovou roli v singapurských pokrmech, musí být na evropských soutěžích značně přitažena uzda působnosti v zájmu naformátování se do chuťového vkusu starého kontinentu
.



Leč singapurská kuchyně je ošlehaná větry asijských tajfunů a omílána vlnami Indického oceánu a jeho přidruženými moři, které do jeho druhého největšího přístavu světa  naimportují tolik kulinárních rozmanitostí, že se stává souhrnem všeho dobrého co je v možném dosahu zaoceánské dopravy. Tím se singapurská kuchyně stává velmi flexibilní a chuťově všestranná. Další pozitivní prvek spočívá paradoxně v možnosti malé země, která tak o své vůli nemůže mnoho diktovat a je spíše donucena se podřizovat vnějším vlivům. To se  v gastronomii následně promítne do skladby pokrmů, které v případě Singapuru do sebe pojímají mnoho pozitiv dalších kuchyní.
Jak jsme měli možnost vidět na nejedné zahraniční soutěži, národní tým tohoto asijského ministátu s sebou vozí zahraniční poradce, kteří do značné míry ovlivňují technologii jeho kulinárního projevu. Jedná se o vzorový příklad otevřenosti zahraničnímu now how, které při jeho optimálním výběru a správné aplikaci vede ke světovým úspěchům.
Dvě singapurská stříbra a dvě zlata, z nichž jedno je dokladem kvality kuchařské tvorby v  kategorie R, národní kuchyni, dopomohla se v součtu  Singapuru umístit na celkové čtvrté olympijské pozici pro rok 2008.
V posledně jmenované kategorii dosáhl nejmenší titán letošní olympiády ještě lepší výsledek, neboť v ní získaný počet bodů jej řadí na třetí místo nejlepších kuchyní světa na erfurtském Olympu!

  
   

Leč singapurská kuchyně je ošlehaná větry asijských tajfunů a omílána vlnami Indického oceánu a jeho přidruženými moři, které do jeho druhého největšího přístavu světa  naimportují tolik kulinárních rozmanitostí, že se stává souhrnem všeho dobrého co je v možném dosahu zaoceánské dopravy. Tím se singapurská kuchyně stává velmi flexibilní a chuťově všestranná. Další pozitivní prvek spočívá paradoxně v možnosti malé země, která tak o své vůli nemůže mnoho diktovat a je spíše donucena se podřizovat vnějším vlivům. To se  v gastronomii následně promítne do skladby pokrmů, které v případě Singapuru do sebe pojímají mnoho pozitiv dalších kuchyní.
Jak jsme měli možnost vidět na nejedné zahraniční soutěži, národní tým tohoto asijského ministátu s sebou vozí zahraniční poradce, kteří do značné míry ovlivňují technologii jeho kulinárního projevu. Jedná se o vzorový příklad otevřenosti zahraničnímu now how, které při jeho optimálním výběru a správné aplikaci vede ke světovým úspěchům.
Dvě singapurská stříbra a dvě zlata, z nichž jedno je dokladem kvality kuchařské tvorby v  kategorie R, národní kuchyni, dopomohla se v součtu  Singapuru umístit na celkové čtvrté olympijské pozici pro rok 2008.
V posledně jmenované kategorii dosáhl nejmenší titán letošní olympiády ještě lepší výsledek, neboť v ní získaný počet bodů jej řadí na třetí místo nejlepších kuchyní světa na erfurtském Olympu!

 



Dnes je úterý 27. října 2020
svátek slaví Šarlota a Zoe, zítra stát (vznik republiky)

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.