Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC - fotoecho II./ -7.

fiogf49gjkf0d

Poslední část sedmidílné, dnes již historie XIII. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí je již za námi. Výstavní přehlídka pořádaná zároveň jako III. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů v pořadatelském zajištění Asociací kuchařů a cukrářů o.s. regionální pobočkou pobočkou východní Čechy byla konaná  v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové. Jaký letošní Hradec byl, jsme si již napsali. Nemívám ve zvyku používat příliš kritická slova na adresu gastronomů, neboť mám  na vlastní kůži odzkoušené poznatky co tento obor obnáší, jaké je jeho postavení ve společnosti a  jak je ohodnocen. O to více si vážím všech těch, kteří vlastními poznatky si dokázali prošlápnout cestičku až do světových výšin jejich profese a v blízkém  či vzdálenějším zahraničí zvěstovali mnoho dobrého o české gastronomii.

A právě proto, aby nezůstalo jen u oné kladné práce, z nichž mnozí z těch, kteří se o ni zasloužili,  budou na letošním vrcholu kulinářského Olympu v Erfurtu startovat naposledy, bylo potřeba trochou kritického slova vyburcovat jejich následovníky. Je nutné v zájmu budoucna české gastronomie aby u napnutého lana předními tahouny dosavadních  úspěchů, nedošlo k jeho prověšení, které by se do původní polohy mohlo vracet i možná o poznání déle než se původně napínalo a svět, který v žádném případě nečeká, by už mezitím pořadně prásknul do koní.
Proto i zde je potřeba trochu prásknout do klávesnice kritiky, vězte že v dobrém záměru, což je právě před olympiádou u některých velmi nutné pro probuzení se z určité letargie, která se nám zvětšeně promítla právě v Hradci, což i ostatně potvrdily špičky českého soutěžního a hodnotitelského postu. Přesto jsem přesvědčen, že se jednalo o průběžný vlnový prohyb, kdy jsme se právě nyní ocitli na dně vlnového oblouku který bude právě v Erfurtu gradovat do výše svého hřebenu. My se budeme ještě do olympiády s mnohými účastníky na stránkách našeho portálu setkávat, ale přesto již nyní si jménem redakce dovoluji všem popřát vychytání všech chybiček na jejich soutěžních projektech a dílech, vyladění soutěžní formy do optima ve správném čase a v samotném Erfurtu mnoho úspěchů.

 
 
 
 
 
 
 
 



Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.