Cukrář.cz

Reklama



Mistrovství světa cukrářů juniorů 2008 – Lisabon /-1

fiogf49gjkf0d

Běh vývojového děje Mistrovství světa cukrářů juniorů ústící do podoby 13. ročníku, přiřkl místo působení hlavnímu městu Portugalska Lisabonu. Organizátorem akce byl Mezinárodní svaz  cukrářů a zmrzlinářů UIPCG  ve spolupráci s lisabonským gastronomickým veletrhem HOREXPO 2008.
Pravidelné obroční pořádání Mistrovství světa cukrářů juniorů organizací UIPCG má své poslání v soutěži cukrářských talentů světa a rozšíření věhlasu cukrářského oboru a jeho výrobků do podvědomí široké veřejnosti.
Každá země může vyslat na mistrovství maximálně 2 účastníky, kdy oba soutěží sami za sebe. Juniorský účastník nesmí v pořádající rok mistrovství ke dni 1. ledna  překročit věk 25 roků a nemůže se soutěže zúčastnit opakovaně.
Mistrovství se zúčastnilo 15 soutěžích z 10 států.

Soutěžní zadání

1. Dekorační výrobek (monument)

Zhotovení dekorační výrobku se provádí z karamelu, čokolády, nugátu, marcipánu nebo pastillage nebo za použití kombinace uvedených surovin. Prezentace bonbonů se provádí jako součást dekoračního výrobku.

2. Dort

Zhotovení dortu se provádí ve dvou kusech o průměru 20 cm, kdy jeden výrobek je předložen k degustaci. Dort musí být opatřen karamelovou ozdobou.

 

3. Zmrzlina

V zadání „Zmrzlina“ se zhotoví 2 mražené dezerty pro 8 osob. Jeden výrobek se nedekoruje a je předložen k degustaci a na druhém se provede degustace.

 

4. Bonbony

V provedení se zhotovuje 5 různých druhů bonbonů  (cca 12 gr/kus) v počtu 10 kusů z každého druhu, tzn. celkový počet 50 bonbonů provedených na místě. Pouze dva druhy mohou být provedeny metodou odlití.
Prezentace bonbonů se provádí jako součást dekoračního výrobku.

5. Národní speciality

Zhotovení speciality zastoupeného národa. Tato práce není vázána na předpis zadání. Národní speciality nepodléhají degustaci, pouze estetickému ohodnocení.

 

6. Figury

Zhotovení 2 různých figur dle vlastní volby. Z každého námětu musí být zhotoveny  4 kusy, tedy dohromady bude provedeno 8 figur o celkovém počtu. Tato práce nebude degustována a pouze esteticky hodnocena. V tomto bodě mohou být použity veškeré uznané cukrářské suroviny a to i ve vzájemné kombinaci.

7. Bodové hodnocení

1. Dekorační výrobek (monument) – 70 bodů
2. Dort (plnění) - 55 bodů
3. Zmrzlina – 40 bodů
4. Bonbony – 55 bodů
5. Národní speciality – 30 bodů
6. Figury – 30 bodů
7. Dodržování zadání a hygieny na pravišti – 40 bodů
8. Celkový bodový součet  - 320 bodů

Všichni soutěží musí pracovat samostatně, ne v týmovém uskupení.

Celkový čas vyhrazený pro soutěžní tvorbu sestává ze souhrnného času 16 hodin a je rozdělen do 2 dnů.

Receptury jednotlivých soutěžních prací musí být předloženy první den mistrovství hodnotící komisi.

Použité suroviny musí být jedlé a dekorační doplňky je povinnost zhotovit soutěžním prostoru a ve vyhrazeném čase.

Želetinové a karamelové přípravky mohou být  v nebarveném a suchém stavu použity vlastní, ale výrobek z nich musí být zhotoven v soutěžním prostoru ve stanoveném čase.

Použití silikonových a plastových forem je dovoleno.

Použití vlastního polevového a marcipánového barviva je povoleno.

- pokračování -- continuation -



Dnes je pátek 19. dubna 2019
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.