Cukrář.cz

Reklama



Téma "Černé cukrárny"


Černé cukrárny
Od: Hromada

27.03.2013 8:59:56.
id: 9992.


V poslední době jsem se setkal s neuvěřitelně širokou nabídkou cukrářských výrobků od tzv. domácích výrobců. Nechci se tu zabývat maminkami na maetřské dovolené, které udělají 6 dortů a jednu svatbu měsíčně. Píši zde o skutečně velkých černých výrobnách, které jsem kontaktoval a které byly schopné učinit nabídky na pravidelné dodávání výrobků s měsíčním obratem přes 100 000,- Kč!
Jen v Praze je jich takových nejméně pět. Přesto, že se jedná o trestný čin s horní sazbou až 8 let nepodmíněně, je neuvěřitelný přístup našich úřadů. Pokusil jsem se oslovit FU, ŽÚ i hygienu. Všichni, kdo znáte jejich šikanující kontroly, tak budete šokováni jejich odpovědí. Pokud nemá podnikatel adresu provozovny, tak nemají co kontrolovat. Zbývá tedy Policie ČR - ta však většinou koná jen na základě podnětu od FÚ či ŽÚ. Takže tedy také nic.
Toto černé podnikání je tak prakticky nepostižitelné. Přes desítky inzerátů na aukru, bazoši apod., nikoho není možné prošetřovat.
Právě jsem dokončil vyplňování daňového přiznání. Spočtu-li si ještě náklady na pojistné, hygienu, hasičinu, revize elektro atd. atd. - tak se sebe ptám proč už dávno nepodnikám tímto moderním černým způsobem. Navíc se v pohodě přihlásím na ÚP a stát za mne ještě zaplatí pojištění.
Je to skutečně otázka - stát se udavačem nebo také černým výrobcem a parazitem?
Jak jste na tom vy - kolegové?

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marky

Vloženo: 02.04.2013 0:54:19.
ID: 9999.


Hm tak to je síla. A docela lituji,že jsem se po přestěhování provozovny já hloupá přihlásila a nahlásila nové místo provozu. Mohla jsem mít po starostech a strachu s kontroly,je to fakt skvělé.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Láďa Dortík

Vloženo: 03.04.2013 12:12:22.
ID: 10000.


já tedy nevim jak tohle přesně funguje v praxi a nějak mi to nejde dohromady, ale pokud mi bude někdo dodávat do kavárny budu potřebovat fakturu. Vtom žádné výhody nevidím, že mi dá někdo něco, sčím můžu mít problém já sám, to že budu mít kus při krácení daně (možná) o 1-2 kč levnější mě nevytrhne to že to někdo dělal někde na koleni a někdo se ztoho "potento" taky neni výhra.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 04.04.2013 10:43:21.
ID: 10001.


pro pana Dortíka
Fakturu ty kavárny přece vůbec nepotřebují. Je celá řada kaváren, které účtují v paušálech. Pak vůbec nevedou přijaté faktury, mají povinnost vést jen faktury vydané - jak to dělají ve skutečnosti víme všichni.
Tento stav bude hlavním argumentem pro sociální demokraty při zavádění fiskálních pokladen. Což bude dalším nákladem pro poctivé podnikatele.
Ale na černé cukrárny nepomohou ani fiskální pokladny. Už teď je znám trik jak je obejít a prodávat zboží v restauracích a kavárnách, aniž by toto zboží prošlo účetnictvím. Pak to zboží samozřejmě raději bude z černých cukráren, protože ty mají o 40% menší náklady.
Skutečně jedinou cestou jsou kontroly živnosťáku a finančáku. Jenže tyhle úřady nemají zájem a stěžovat si na ně není kam.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Pavel

Vloženo: 06.04.2013 22:13:20.
ID: 10004.


Nedá mi to abych i já přispěl s poznámkou. Sám jsem provozoval cukrárnu a vím jak je to se vším kolem a kolem zákusků. Já s tím neměl žádný problém. Bral jsem zákusky od velkého renomovaného výrobce. Takže bez problémů. Vím, ale od známé, která má oficiální malou cukrářskou výrobnu, co všechno už zažila za roky co živnost provozuje, těch problémů od našich kontrolních „orgánů“. Bohužel bylo by to na sáhodlouhé vyprávění. Takže jen pár drobností. Dostala třeba blokovou pokutu 300,- Kč za to že na vývěsním štítku firmy uvedla jméno jen např. M. Horáková, že to nebylo celé Marie Horáková. Při kontrole provozovny, pracovnicí ČOI , lednic se zákusky, dotyčná pracovnice nejdříve vyvětrala lednici vytahováním plat s zákuskama a vizuální kontrolou, následně měřila uvnitř teplotu se zápisem, „ teplota nevyhovující“. No bylo toho víc, možná proto, že dotyčná známá se ozvala na to, že „černé výrobny nikdo nekontroluje“ ! Mnohokrát už chtěla skončit s živností, ale je to CUKRÁŘKA tělem i duší tak to zatím překousla. Na dotaz u ČOI ohledně „černých výroben“ jí bylo taky řečeno, že „oni o to ví, ale nemůžou s tím nic dělat“ . Já si myslím, kdyby se chtělo, tak by se dalo! Ale je pohodlnější pro „orgán“ jít na jisto. Na druhou stranu spousta a spousta kolikrát nesmyslných předpisů a různých nařízení otravuje malé živnostníky (a to bylo slibů od politiků), že se tomu vyhnou a dělají na „černo“. Takže, možná se není čemu divit ale jak k tomu přijdou ti zákonně poctiví? No, mám taky vlastní zkušenost s potravinářských provozů, které vlastní různí cizí státní příslušníci. A to nejen z hygienického hlediska, ale i s legislativního a kontroly našimi „orgány“, mizivé! Přeji všem našim cukrářům pevné nervy v této době a spokojené konzumenty jejich sladkých výrobků!

odpovědět

    Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Lucka

Vloženo: 17.05.2014 9:51:31.
ID: 10525.


Podnikání na černo je vážně hrůza ale ty úřednice měli bohužel pravdu moje maminka je na finančním úřadě a i když dostane případ kde ví že dotyčný lze a vykazuje ztráty nesmí se ho zeptat z čeho žije přestože přijel mercedesem jelikož ji to zákon neumožňuje. Pak přijde domů celá rozzlobena že ona platí takový daně a nedají ji žádné pravomoce. Takže proti černým "podnikatelům" úřady moc nezmohou.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Marcipanová holka

Vloženo: 08.04.2013 13:25:31.
ID: 10006.


Já myslím, že je blbost, že by si cukrárna brala nějaké zakusky od někoho bez faktury a prokázání původu, kde to sehnali. Cukrárna by riskovala daleko víc než než samotný černý výrobce. Věřím, že hodně mamin na mateřské by klidně tento příjem zdanili, kdyby jim to naše legislativa umožnovala. Nemyslím, že v dnešní době krachují cukrárny kvuli pár výrobcům někde na netu. Lidé celkově šetří a ve své podstatě cukrářské výrobky nejsou nezbytně nutné k životu. Musím zaplatit hypoteku, všechny splátky, jídlo a pak se uvidí na co zbyde. Ono taky většina cukráren jak šetří, tak to ma velký vliv na kvalitu a o vzhledu dortů se ani nebavím a když vidíte co některé mamiminy na mateřské umí upect, tak by se za to nemusel stydět ani " Mistr" cukrář. A zaplatit za dort špičkové kvality víc jak 1000,- si může dovolit málo kdo.


odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Lucinka

Vloženo: 08.04.2013 13:43:38.
ID: 10007.


Nevím osobně myslím, že to je blbost. Když si vezmu do cukrárny nějaké výrobky bez faktury a bez možnosti prokázání původu, tak riskuji víc jak samotný černý výrobce. Cukrárny nekrachují kvuli černým výrobám, ale kvuli kvalitě a taky ceně, která neodpovídá kvalitě. Když mám zaplatit 1000,- za dětský dort, tak chci hezký a chutný dort a ne nějaký hnusný kus nastříkaného másláku. Myslím, že hodně cukráren by se mohla od těch mamin na mateřské i učit jak se dělá hezký dort. Je jen velice malo kvalitních cukráren za rozumnou cenu a lidi prostě šetří kde můžou. Je tak jak s masnama lidé se k nim ted vracejí a nenakupuji maso v hypermarketech. Prioritní je kvalita a pak cena. V případě cukráren to bude to samé. Nebudu chodit k cukrářce jen kvuli tomu, že je levná o:-))) Možná by bylo lepší věnovat víc energie cukrařině jak obesílání úřadů.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 11.04.2013 8:51:44.
ID: 10014.


Licinko: Já píšu opravdu z praxe. Skutečně existují kavárny a cukrárny, které pravidelně odebírají zákusky od černých výroben bez faktury. O to víc je zarážející, že to žádný úřad není ochoten kontrolovat, když je to tak snadno kontrolovatelné. Rozhodně se však ohradím proti tomu, že by černé výrobny dělali kvalitnější a levnější výrobky. Někdy jsou to pěkné šunty a ani cenou je v kavárně nerozeznáte. Úspora černých cukráren na nákladech je však obrovská.
Marcipánová: Jak jsem již psal, kontrola by byla velice snadná, jenže to nikdo nekontroluje. Kavárník si opatří jeden legální doklad týdně a pak kontrole tvrdí, že má malé tržby.
Nemluvím tady o maminkách na mateřské, které udělají kamarádce dort na svatbu - mimochodem to jim naše legislativa umožňuje danit a mohou na to mít živnost i bez provozovny.
Skutečně hovořím o tom hlavním problému a to jsou černé cukrárny bez hygieny, chlaďáků, bezp. předpisů atd., které dodávají do kaváren, cukráren a restaurací pravidelně a bez dokladů.
Pavel: Naprostý souhlas, je vidět, že hovoří z praxe. Takto to chodí kontroly šikanují ty poctivé a legální a tím vlastně ještě více protěžují černé výrobce. Je to postaveno na hlavu. Pak se divíme jak nám stoupá nezaměstnanost a klesá HDP.

odpovědět

    Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Eva

Vloženo: 19.05.2015 20:15:54.
ID: 12975.


Dobrý den,

Zaujala mě tato Vaše věta:
"Nemluvím tady o maminkách na mateřské, které udělají kamarádce dort na svatbu - mimochodem to jim naše legislativa umožňuje danit a mohou na to mít živnost i bez provozovny."
Osobně mám zkušenost, že není možnost, jak upéci občas nějaký ten dort pro známé, zdanit to státu a bez provozovny.
Nebo se pletu?
Děkuji za odpověď.


odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marcipánová holka

Vloženo: 14.04.2013 10:52:20.
ID: 10016.


A máte pocit pane Hromado, že udáváním na příslušných úřadech a psaním výhružných emailů se něco vyřeší ? mě to spíš připomíná takové to stěžování si na cokoliv a takové to české špačkovaní. Jasně kdo podniká legálně nemá to nikdy lehké a české uřady mu to nikdy nezjednoduší , ale nevěřím, že ikdyby v Praze uřady zrušili ty Vámi udávané výrobny, tak Vám bude naráz podnikání vzkvétat. Já myslím, že on bude problém trochu globálně jinde. Zedníci taky nešpačkují, že támhle Tonda to dělá bez papíru a proto oni krachují.
Možná člověk musí trochu změnit směr podnikání nebo se věnovat jinému sortimentu. Ono i zákazníci se mění.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Batoloměj

Vloženo: 15.04.2013 7:37:51.
ID: 10017.


Marcipánové holko mýlíš se. Trh je samozřejmě soutěž a každá soutěž by měla mít jednotná pravidla, kdy za rovnosti podmínek pak rozhoduje, kdo více umí. Pokud např. v hokeji plati pro jedno mužstvo pravidlo o zákazu uvolnění a druhé mužstvo by mohlo tohle pravidlo ignorovat, pak to není soutěž ale blázinec, který v plné míře platí pro Česko.
Že tomu tak v případě černých cukráren je, je ukázka neschopnosti kontrolních orgánů, které se chovají jako voda, tj. jdou ve směru nejmenšího odporu. Skálu voda obmelandruje a měkkou půdou proteče. Lump je skála a poctivec (potažmo vůl) je měkkou půdou. Názorným příkladem který oponuje tvému tvrzení, je chování škol, které za dotační peníz, který je nucen jim darovat produktivní sektor, kterým škola z povahy věci ani být nemůže, tak si školy napráskaly výrobny, kdy v žácích mají otrockou sílu, de facto zadarmo, a mnoho dalších úlev, kdy ještě navíc se chovají nekorektně, něřkuli příšerně, kdy jdou těm poctivým, tj, zaregistrovaným cukrárnám pod cenu a tím svého živitele likvidují. Projeď se kolem škol autem, nastav si tachometr na nulu, a budeš se divit v jaké vzdálenosti najdeš první fungující cukrárnu a takových příkladů najdeš mnoho.
Čili ten, kdo respektuje v tomto státě pravidla, je sám proti sobě a je lepší a díky neschopnosti státních orgánů, své úsilí vložit do šedé ekonomiky, protože stát je líný se tím zabývat.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 15.04.2013 8:28:10.
ID: 10018.


Marcipánová holko: Z pohledu černého výrobce se může jevit, že o nic tak strašného nejde. Černý výrobce, totiž nemusel projít očistcem kolaudace a schvalování. Černý výrobce nemusel investovat statisíce, aby vyhověl stavebnímu úřadu, hasičům, hygieně, bezpečákům a komu všemu ještě. Kdyby černý výrobce měl představu o kolik nákladů má méně, tak by chápal, jak moc hraje proti pravidlům. Samozřejmě, že když v závodech v chůzi povolíte někomu běžet, tak si běžec nebude stěžovat. Jenže je otázka jak dlouho budou takové závody bavit poctivé chodce. Problém je, že ani zákazníci netuší jak velké náklady nese potravinářská výroba. Porovnávají ceny černých /domácích výroben/ a výroben legálních a nakonec ještě považují legální - poctivé výrobce za zloděje, kteří předražují zboží!
To vše vedlo už v minulosti k tomu, že se především šetřilo na mzdových nákladech - výsledkem je dnes nedostatek kvalifikovaných cukrářů na trhu. Ti opravdu šikovní jsou právě často na dávkách od UP a vyrábějí po garážích na černo. To zrovna není poctivý přístup. V Německu by bylo něco takového nepředstavitelného - je to trestný čin. I u nás je to trestný čin! Jen rozdíl mezi námi a Němci je v tom, že mi každého, kdo to oznámí označujeme za udavače. Pro Němce je to normální občanská povinnost - ohlásit trestnou činnost.
Můžete mít na to jiný názor, ale právo a zákony jsou na mé straně.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marcipanova holka

Vloženo: 15.04.2013 9:29:09.
ID: 10019.


Já sice chápu všechno tohle, že není rovný boj, ale to není v žádném oboru a vypisování a udávání na kontrolní uřady nic nevyřeší a potažmo jak sami přiznáváte je to uplně zbytečné, protože kontrolní uřady to ani řešit nechtějí. A nevím proč já mám morální problém spíš s tím udáváním. Ikdyž bych věděla, že soused dělá to stejné jak já, ale bez papíru stejně bych ho neudala, ale spíš bych se snažila svému podnikání jinou přidanou hodnotu proč by se ten zákazník měl ke mě vracet. Dělám to tak vlastně pořád. A buď zákazník chce nebo nebo nechce kvalitní služby. Pokud jde jen po ceně, tak to stejně není můj zákazník a nebudu se snižovat k tomu, že budu psát na úřady a nebo sousedovi nějaké anonymní emaily.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Kaprál

Vloženo: 15.04.2013 15:23:11.
ID: 10020.


Marcipánová holko, je vidět, podle toho jak myslíš, že jsi ještě mladé a poctivé děvče.Až nastane čas, že o svojí dívčí poctivost přijdeš tak poznáš, že svět funguje úplně jinak. Nikdo po tobě nechce abys někoho udávala, ale aby existovaly rovné odmínky pro všechny. Když nějaká úplně malá výrobna musí dát státu přes stotisíc korun na poplatccíh za měsíc, což jsou peníze ve státním rozpočtu, z kterých státní zaměstnanci žijí, kdy oni do rozpočtu nedávají žádnou plusovou finanční hodnotu a a naopak odebírají z toho co tam dal ten, kdo si všechno pořizuje na vlastní náklady a vytváří plusové finanční hodnoty. Tak by bylo bylo správné aby nikdo z těch, co se poctivě přihlásili, nebyly na zisku ponižováni černými výrobci. To by nemělo vůbec příslušet malým a přihlášeným výrobcům, ale těm, kteří na nich profitují, to je státním kontrolorům, kteří na černé cukrárny nepůjdou, protože neví s kým mají tu čest a co se jim může přihodit. Dopravní policie, která se raději vyhne tvrdým lupičům a bude honit ty, kteří se někde na minutu zastaví, sice na nesprávném místě, ale dotyčný tam, alespoň ve většině stojí, protože stát nebyl schopen zajistit odpovídající počet parkovacích míst, a navíc dotyčný má poznávací značku. Takže z pohledu státních dozorců je lepší trestat ty, kteří mají značku, tedy jsou přihlášeni a ne se namáhat s těmi co nahlášení nejsou, protože to pro úředníky znamená moc námahy. tedy ne ten, kdo poctivě dělá a živí své kontrolory, ale ti, co z jeho práce profitují by měli mít zájem aby černé výrobce likvidovali, protože by pak na ně by i více zbylo.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 15.04.2013 15:58:08.
ID: 10021.


Přesně tak, souhlasím s tím co napsal Kaprál!
Já tady nebojuji primárně s černými výrobci, ale s kontrolory, kteří šikanují nás poctivé výrobce, ale na černé kašlou.
Zatím sem neposlal jediné /udání/ oznámení, kdy bych konkrétně uvedl jméno a příjmení černého výrobce. I když se to dá snadno zjistit. Černí výrobci jsou například tak drzí, že klidně inzerují na Bazoši, uvedou své telefonní číslo a stejné číslo pak mají i na kontaktním listu např. do zaměstnání - to je na googlu práce na 5 minut!
Opakuji nikdy jsem však kontrolním orgánům nedal podnět na konkrétního člověka /jméno/, vždy jsem je jen upozornil obecně na existenci tohoto jevu /inzerce/ a čekal na jejich reakci. Tou je neuvěřitelná netečnost.
Můžete mne mít za udavače, ale když uvidím na silnici auto bez SPZ, tak také zavolám policii - ne na konkrétního člověka, ale na nebezpečné auto!

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marcipánová holka

Vloženo: 16.04.2013 15:00:12.
ID: 10023.


Mladá holka už nejsem asi 20 let o:-)))))) a nejsem netečná k situaci okolo sebe jen mě přijde uplně zbytečné bojovat s větrnými mlýny - uřady, když je lepší se s nimi naučit žít. Přijde mi to jako ztrata své osobní energie, kterou můžu věnovat jiným smysluplnějším činnostem. Ale každý děláme jak umíme a věnujeme enrgii, kde uznáme za vhodné.


odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Kyzlink J.

Vloženo: 17.04.2013 9:54:21.
ID: 10026.


Marcipánová holko, že jsi 20 let za zenitem, vyplývalo z Tvého psaní mezi řádky. Ale vzhledem k tomu, jakou důvěru chováš k tomu co jsi napsala, jsem přesvědčen, že do penze by Tvůj rozum snad měl šanci dostihnout i Tvůj věk.
Ale je pro strany a vlády minulé i budoucí, dobré, že zde existuje čestný člověk, který se chce podílet na vybudování této krásné a perspektivní a spravedlivé demokratické společnosti. Jen tak dál!
J.K.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marcipanova holka

Vloženo: 17.04.2013 11:44:23.
ID: 10027.


Pane Kyzlinku jestli jsem nebo nejsem za zenitem nechám na posouzení jiných. Já ten pocit nemám.
Nevyrostla jsem v udavačské době jako vy, takže ja se bohužel bráním nespravedlnostem tohoto systemu jiným způsobem a jsem za to ráda. Nejsem díky tomu zapšklý a závistivý člověk. Taky se mi už stalo, že na mou provozovnu poslal jeden člověk nesmyslnou kontrolu a ta nic nenašla a i tak nevidím důvod tohle dělat jiným. Vedle co byla provozovna s elektrem , tak měli kontrolu snad každý měsíc jen díky nějakému závistivci na ulici. A proto s tímto nemůžu nějak souhlasit. A jak říká jedno hezké přísloví : " Na každou svini se vaří voda "

odpovědět

    Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Dana

Vloženo: 19.04.2013 1:23:39.
ID: 10031.


marcipánová holko,
přísloví sice praví, že se na každou svini vaří voda, ale opařena je jen ta, co se nechá chytit.
Jsem již v důchodu, ale celý život jsem cukrářem.
Bývala jsem zaměstnancem a taky jsem řadu let v oboru podnikala. Dva domy od mé výrobny byla jedna černá výrobna, a aby toho nebylo málo tak z druhé strany také jedna. Co jsem se naposlouchala proč oni to mají levnější, stále jsem jen vysvětlovala co musím poplatit.
A taky jsem viděla pár domácností kde se ty dobroty pečou. Mezi dobrotami chodily kočky a ke všemu čmuchali, skladují to ve sklepích kde mají hlodavci reje a o hyg. práce a potravin ani nemluvím. Nikdy bych si nic od pokoutné cukrářky nekoupila ba ani zadarmo bych nic nesnědla . Ale v našem státě je všechno naruby. Ještě bude dlouho trvat než se toto řemeslo opět postaví na nohy.
Není to o tom, že přestaneme udávat, ale v tom, že sami pochopíme, že je to špatně.
Jen bych vám chtěla říct, že jste možná nevyrostla v udavačské době, ale s jistotou vám mohu říct, že v ní žijete!
A jak můžete hodnotit nějakou dobu když jste v ní nežila a nic o ní nevíte!

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od:

Vloženo: 19.04.2013 0:43:12.
ID: 10030.




odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 19.04.2013 10:14:57.
ID: 10032.


MARCIPÁNOVÁ holko: Tenhle způsob diskuse už je opravdu hodně neseriozní. Tady nikdy nebyla řeč o udavačství a už vůbec né o udávání řádně hlášených živnostníků a provozoven.
Demagogicky tu podsouváte něco, co jsem nikdy nenapsal.
Psal jsem tu o černých výrobcích právě pro to, že na ně nikdo nemůže a všichni šlapou jen po těch oficiálních. Jinak jsem osobně přesvědčen, že právě nejvíce udání na oficiální cukrárny píšou černí výrobci. Jim to totiž žádná kontrola nemůže oplatit! No a na následek takových kontrol dříve konkurenční legální výrobce zavře.
Oni pak vlastně milosrdně zaplní díru na trhu. Když tu nejsou legální cukráři, tak buďme rádi za ty černé - tomu se říká CHUCPE.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Láďa Dortík

Vloženo: 19.04.2013 13:43:19.
ID: 10033.


koukám že deba ta směřuje do bludného kruhu černá nebo bílá... z mého pohledu jde o to že ten kdo bude provozovat kavárnu-cukrárnu a bude mít všech 5 pohromadě si na černo od černého dodavatele nic nevezme. Mě nezajímá že někdo nemusí pladit řádně za zaměstnance nebo nemusí mít schválený prostory, povolení atd, spíš je to pro mě varovný signál, to co já ve svý cukrárně nebo kavárně chci prodávat by mělo mít nějakou kvalitu a to i z hyg. hlediska a když si odemě někdo něco koupí a dostane ztoho kdo ví co, tak že ukážu papír a můžu říct to mi přivezl ten nebo ten a né se nechat zavřít. Co se týče zájmu lidí o klasické cukrářské výrobky tak ten rok od roku rychle klesá a dejme si ruku na srdce výrobky dělané před 20-50 lety už dávno nefrčí, problém je vtom že klasická cukrařina je fádní a 90% výrobků je strašně těžká, lidé kupujou buchty v supermárketech, a nebo šetří jelikož upéct doma něco je v dnešní době mnohem jednodušší než dříve už co se týče od obrovského množství receptů na které si dnes není problém koupit jakoukoliv surovinu až po velké množství polotovarů, za komoušů to byl jen perník a český buchty. Shrnutě : bude hůř!

odpovědět

    Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: marcipanovaholka

Vloženo: 22.04.2013 10:52:10.
ID: 10036.


Ano taky to tak vnímám, že normální provozovatel nebude riskovat a nakoupí radši v nějaké ověřenéí výrobně. A doba se opravdu změnila. Buchty a šatečky si každý koupí v Tescu at si o kvalitě myslíme co chceme a klasické cukrářské výrobky už moc nefrčí.Lidi nemají moc peněz a šetří kde můžou. Kolik cukráren nabízí macrons ? je to sice modní záležitost, ale třeba nevěsty by se po tom utloukli. Větrníka a indiánka si dá dnes už málo kdo. Klasické cukrárny krachují, protože obyčejnýma výrobkama hypermarketům konkurovat nemůžou a pokud nenabízí něco opravdu vyjimečného, tak nejsou konkurenceschopné. Je to jako s masnama pokud je dobrý řezník, tak za ním pojedu i 30km. Za průměrným nemusím nikam.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Max

Vloženo: 24.04.2013 1:49:24.
ID: 10037.


Pane Hromada. Píšete, že jste nikdy na nikoho žádné udání neposlal. Jste si tím opravdu jistý??? Co takhle na holky které mají jako svůj koníček pečení dortů? Třeba na jedné nejmenované stránce jste holky tak vydeptal, že s pečením přetaly a už nepečou. A to prosím pekly jen pro rodinu, své známé a známé svých známích. Nikdy do žádných cukráren nedodávaly a nikdy se tím načerno neživily. Jediné peníze co si od známích za pečení vzaly byly na suroviny a na nějaké energie ( voda, elektřina ) a že jim z toho zbyla nějaká koruna třeba na kafe? Tak to opravdu není nic čím by se mohli uživit. A to prosím byly holky které umí péct mnohdy lépe než kdejaké cukrárny a hygienu bych řekl, že také dodržují více než v provozovnách. Já sám jsem pracoval v peti cukrárnách které se pyšnily jak jsou zodpovědné, poctivé, jak dbají na hygienu a na kvalitní suroviny, ale kdybyste viděl jak to vypadalo ve výrobně tak by všech pět cukráren bylo na zavření a na pěkné pokuty. Takže vaše řeči o tom, že jste na nikoho nikdy udání neposlal je lež. Poslal milý pane!!! Posílal jste udání jak na úřady tak jste kontaktoval i holky které mají pečení jako koníčka ( neživí se tím ) a vydával jste se za pracovníky hygieny, pracovních úřadů , živnostenských úřadů a kdovíčeho ještě. Takže tady nevykládejte. Docela by mě zajímala vaše výrobna , jaké výrobky pečete a jak vyopadají, jak chutnají a jak jsou na tom s cenou. Ale vy asi neřeknete název vaší firmy, že???

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 24.04.2013 10:40:49.
ID: 10038.


Maxi: Vy tak strašně lžete, že už pomalu na to ani nevidíte.
Znovu opakuji již napsané, vždy jsem vznesl na úřadech pouze obecný dotaz, nikdy jsem nenapsal adresné udání na konkrétní osobu.
Vždy jsem vycházel z inzerce černých výrobců a spojením této inzerce s prezentací dortů například na facebooku. Z toho jsem odvozoval obrat černé výrobny. Ano několikrát jsem také dotazoval černé výrobce a ptal se jich na jejich provozovnu a jak to je s fakturací. Pokud i vy jste mezi těmi oslovenými, pak jste zcela jistě inzerovala na Bazoši či Aukru - tzn. nejen pro známé a známé svých známých. Tak se tu prosím sama neudávejte. Odvodím ještě, že jste někde z jihu republiky a pak tu klidně mohu odvodit i Vaše jméno a adresu - pokud napíšete na kterých stránkách jsem vás vydeptal.
Jenže nechci - vy mne opravdu nezajímáte.
Z příspěvku Ládi Dortíka můžete jasně odvodit, že nějaká kontrola být musí - tvrdit, že dodržujete hygienická pravidla je jedna věc, ale jak to děláte například v paneláku či suterénu domku - to je vážně otázka.
Ládi Dortíka a Marcipánovou poprosím o upřímnou odpověď - Vzhledem k nárůstu cen energií, benzínu a surovina a také daní, by pro rentabilitu cukráren bylo potřeba zvýšit cenu výrobku cca o 10%. Zvláště pokud budeme chtít být moderní a držet krok s Evropou. Unese náš trh takové zdražení, nebo se začne hromadně nakupovat u černých výrobců?

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 24.04.2013 11:50:55.
ID: 10039.


Ještě pro Marcipánovou o makrónkách. Když jsme tenhle dnes hit zaváděli, tak jsem se o něm dost pohádal s prodavačkama. Prej to nejde a lidi to nekupujou. Lidi to však prostě jenom neznali. Počkal jsem si až si přišla policajtka pro pravidelnou dávku sladkostí a místo koblih a větrníků jí nabídl makrónky. Zkusila to a pak ještě další lidé, kterým jsme to doporučili. Dneska na nich máme slušné tržby.
Proč to píšu? Když zavádíte novinky, tak musíte mít také dobré prodavačky, které musíte dobře zaplatit. To také stojí hromadu peněz.
Myslím, že například ve Francii problém s černými cukrárnami nemají. Proto jsou asi také někde jinde než u nás. Ono je to vždycky především o penězích!

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Pajda

Vloženo: 25.04.2013 11:59:27.
ID: 10040.


Souhlasím s panem Maxem, i mě pan Hromada kontaktoval. Pane Hromada, pracujete vůbec? Není mi zcela jasné, kde berete tolik času na odepisování všem inzerentům, to musí být velice náročné. Nyní vidím, že děláte potíže více lidem, co k tomuto dodat...

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Max

Vloženo: 26.04.2013 11:07:10.
ID: 10044.


Pane Hromado. Ne já nikde svoje výrobky pro cizí neinzeruji a ani jste mě nikde nekontaktoval, ale chodím na stejné stránky a potkávám se s lidmi kterří pečou pro známé které jste kontaktoval. Já peču jen pro rodinu , pro nikoho jiného ne.
Také by mě zajímalo jestli jste zaměstnaný, protože totlik času který musíte vložit do udávání ostatních lidí musíte někde vzít. Nevím co z toho máte obcházet úřady a udávat a nebo posílat maily každému koho najdete na netu, že peče dorty. Asi máte malé sebevědomí tak si ho musíte nějak zvednout. Jestli jste cukrář a máte cukrárnu tak vám můžu říct jediné. Dobrý cukrář nepotřebuje takové praktiky, já si myslím, že vy jako cukrář asi za moc nestojíte, protože jinak byste se nemusel snížit k něčemu takovému. Ale holt každý máme své koníčky, že? Někdo rád sportuje a někdo zase rád udává druhé. Jeden to dělá pro radost a druhý to dělá ptoto, že je tak ubohý a má potřebu ubližovat lidem. Abych řekl pravdu, je mi vás líto.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Hromada

Vloženo: 29.04.2013 10:37:58.
ID: 10053.


Maxi: teď už to nezachráníte! Jen odpovím na otázku. Na obesílání dotazů nepotřebuji tolik času, stačila cca 1 hodina na obeslání desítek inzerátů černých cukrářů. stáčí ovládat kopírovat-vložit. Mnohem delší čas trvá než člověk černého cukráře identifikuje - to je cca 1 hodina googlování, ale dá se to , hlavně když udáváte svůj telefon i jinde.
Napíšu tu také, že mne šokovala reakce oslovených cukrářů-podvodníků. Ze všech obeslaných svůj inzerát stáhla jen jedna asi ještě celkem slušná paní. Nebo v tom neuměla chodit, vzhledem k tomu, že mi po několika dnech odeslala/omylem/ kontakt na personální stránky vč. adresy a fotografie. To je celkem slušný důkaz o tom, že nikoho konkrétního neudávám! Několikrát jsem psal, že to není můj cíl - udávat konkrétní černé cukráře. Zřejmě je to ta holka o které píšete, pokud nelžete. Určitě Vám potvrdí, že jí žádný úřad nekontaktoval!
Když však čtu drzé reakce, ve kterých zloděj nadává do udavačů tomu, kdo jej při kradení viděl, tak vážně uvažuji o přehodnocení svého postoje.
V tomto státě každý nadává Romům, že berou dávky a na černo pracují či kradou šrot. Ale jaký je rozdíl v tom co dělají černí cukráři?
Tímto tuto diskusi, kterou jsem otevřel, uzavírám. Stačila my k tomu, abych si udělal obrázek a poopravil svůj postoj. Na hrubý pytel hrubá záplata. Na lidi bez morálky, metodou bez skrupule.
Udavačem už jste mi nazvali, ještě jsem nikoho neudal. Nic horšího už mi neuděláte!

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: David

Vloženo: 16.09.2015 17:37:31.
ID: 13080.


Už aby nám zavedli ty registrační poklady, pak problém s černými cukrárnami zmizí. Bez dokladu o nákupu od nich nikdo nic chtít nebude a když se to bude křížově kontrolovat, tak hned se přijde na to, že něco vyrábí a nemají provozovnu. Kamarádka žije v Chorvatsku a tam u nich v malém městě jí tržba v cukrárně po zavedení registrační pokladny stoupla o 200 procent, v sezoně nestíhá vyrábět. Z černých domácích výroben už do kaváren nikdo nic nebere - neměl by náklad a musel z prodaných věcí odvést daň navíc.

odpovědět

Nadpis: Re: Černé cukrárny
Od: Nina

Vloženo: 28.09.2016 17:34:03.
ID: 13446.


Toto je zajimave ze po malych osvc jdou jak lvi ale Ti co nemaji zivnost a nic k tomu si vesele vyrabi dal a jeste spini ostatni...urednici se zameruji jen na ofiko ale co ten zbytek??trosku nespravedlive

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.